Google Bard: Η απάντηση στο ChatGPT

“Πόλεμος” στις τεχνητές νοημοσύνες
07 Φεβρουαρίου 2023 10:01
Google Bard: Η απάντηση στο ChatGPT

Μέσα σε δύο μήνες από την κυκλοφορία του, το ChatGPT έχει αφήσει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, με την Microsoft να σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για τη δική της μηχανή αναζήτησης, Bing. Η Google δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια όμως και ο Sundar Pichai ανακοίνωσε χθες το δικό της AI chatbot.

Το Bard, όπως ονομάστηκε, είναι μία “πειραματική υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης με την οποία μπορείς να συζητήσεις” και βασίζεται στο υπάρχον γλωσσικό μοντέλο διαλόγου LaMDA. Η επίσημη αποκάλυψη της Google για το Bard θα γίνει αύριο Τετάρτη από το Παρίσι στο event “Google Presents”.

Το Bard σκοπεύει να συνδυάσει το εύρος γνώσης του κόσμου με την ισχύ, τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων. Αντλεί τις πληροφορίες τους από το διαδίκτυο και προσφέρει φρέσκες, υψηλής ποιότητας απαντήσεις. Θα συνδυάσουμε το εξωτερικό feedback με τα δικά μας εσωτερικά tests για να βεβαιωθούμε πως οι απαντήσεις του Bard έχουν ένα υψηλό στάνταρ για την ποιότητα, την ασφάλεια και την ακρίβεια των πληροφοριών στον πραγματικό κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή αυτή η φάση δοκιμών θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιώνουμε την ποιότητα και την ταχύτητα του Bard.

Ο Pichai δε μοιράστηκε πολλές λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του Bard, σημείωσε όμως οι δυνατότητές του είναι τέτοιες που “θα μπορεί ένα 9χρονο να καταλάβει τις νέες ανακαλύψεις του James Webb Space Telescope”. Περισσότερες πληροφορίες λοιπόν αύριο, με τους Unboxholics να σας μεταφέρουν όλα τα νεότερα από το event της Google.