Instagram: Ακούγεται πως το μπλε τικ θα γίνει επί πληρωμή!

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε το Twitter
06 Φεβρουαρίου 2023 12:03
Instagram: Ακούγεται πως το μπλε τικ θα γίνει επί πληρωμή!

Πριν μερικούς μήνες είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης η μεγάλη αλλαγή του Twitter, το οποίο υπό την ηγεσία του Elon Musk αποφάσισε να κάνει το μπλε τικ προνόμιο που μπορεί να αποκτηθεί επί πληρωμή. Τώρα, φαίνεται πως ακριβώς το ίδιο σκέφτεται να κάνει η Meta και για τα δικά της social media, το Facebook και το Instagram.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, νέες αναφορές εντοπίστηκαν στον κώδικα των social media από τον προγραμματιστή Alessandro Paluzzi, ο οποίος είναι γνωστός για διάφορα επιτεύγματα αντίστροφης μηχανικής, έχοντας ανακαλύψει και άλλες φορές στο παρελθόν χαρακτηριστικά και λειτουργίες μήνες πριν το επίσημο ντεμπούτο τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα ανακάλυψε ο Paluzzi, η Meta εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα νέο συνδρομητικό προϊόν και στα επι πληρωμή μπλε τικ.

Όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί και έφερε στα φώτα της δημοσιότητας το TechCrunch, στον κώδικα της εφαρμογής του Instagram ανακάλυψε τις αναφορές “IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV” και “FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV”.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προγραμματιστή, το ‘IDV’ σημαίνει μάλλον ‘identity verification’, δηλαδή επιβεβαίωση ταυτότητας.

Η εταιρία δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη δήλωση ακόμη και αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακάλυψη, αλλά όπως φαίνεται κάτι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια. Επί του παρόντος, το πολυπόθητο για πολλούς μπλε τικ είναι ένα προνόμιο μόνο για άτομα υψηλού προφίλ, διασημότητες και παγκόσμια brands ή οντότητες. Αυτό οδήγησε μέχρι και στη δημιουργία μιας μαύρης αγοράς που εξασφάλιζε verification, με έσοδα της τάξεως των εκατομμύριών.

Φαίνεται πως μετά το πείραμα του Elon Musk η Meta θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την αγορά, χωρίς βέβαια να είναι ακόμη σίγουρο πως ακριβώς θα λειτουργεί το δικό της σύστημα και αν όντως το μπλε τικ θα γίνει επί πληρωμή στα Facebook και Instagram. Αυτή τη στιγμή το Twitter Blue ζητά από τους συνδρομητές του 8 δολάρια το μήνα.