Έρχονται σύντομα πιο φτηνές μητρικές για AMD Ryzen 7000 επεξεργαστές

Μέσα στους επόμενους μήνες
03 Φεβρουαρίου 2023 20:53
Έρχονται σύντομα πιο φτηνές μητρικές για AMD Ryzen 7000 επεξεργαστές

Οι πρώτοι Ryzen 7000 επεξεργαστές έκαναν το ντεμπούτο τους την προηγούμενη χρονιά, αλλά παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις και τις νέες τεχνολογίες που έφεραν στο προσκήνιο, πολλοί αποφάσισαν να μην αναβαθμιστούν αμέσως εξαιτίας του υψηλού κόστους. Τώρα, η AMD ανακοίνωσε πως θα κάνει τη μετάβαση ευκολότερη, αφού σύντομα θα έρθουν στην αγορά φθηνότερες μητρικές.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι Ryzen 7000 CPUs κάνουν χρήση του νέου AM5 socket και DDR5 μνημών. Αυτό σημαίνει πως οι παλιές μητρικές δε μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Αρχικά, το Σεπτέμβριο του 2022 είχαν έρθει στην αγορά μόνο μοντέλα με το X670 και το X670E chipset, τα οποία αφορούσαν κυρίως high-end συνθέσεις. Έπειτα, τον Οκτώβριο, έφτασαν στα ράφια των καταστημάτων και μερικά B650 μοντέλα, τα οποία και αυτά ήταν αρκετά ακριβά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τώρα, λοιπόν, η AMD ανακοίνωσε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2023, θα κυκλοφορήσουν από τους συνεργάτες της πολλές νέες B650 μητρικές για περισσότερα budget. Έτσι, στην αγορά θα φτάσουν και πιο προσιτές προτάσεις για οικονομικότερα Ryzen 7000 builds.

Η επίσημη ανακοίνωση τονίζει:

Η AM5 δεν είναι απλά μια πλατφόρμα που η AMD έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει μέχρι το 2025, αλλά συγχρόνως είναι και μια πλατφόρμα που βασίζεται σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς, για να διατηρήσει την απόδοσή της για τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι συνεργάτες μας θα φέρουν μια μεγάλη γκάμα B650 μητρικών πλακετών στην αγορά για να καλύψουν ένα ευρύτερο φάσμα τιμών.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι αυτές οι νέες B650 μητρικές πλακέτες θα περιλαμβάνουν πολλές τεχνολογίες επόμενης γενιάς και θα προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για το overclocking οποιουδήποτε επεξεργαστή της Ryzen 7000 σειράς. Αυτές οι νέες πλακέτες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τους επόμενους μήνες, ώστε να παρέχουν ακόμη περισσότερες επιλογές για τη δημιουργία του τέλειου Ryzen AM5 build.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στο Φεβρουάριο αναμένονται και οι εισαγωγικού επιπέδου A620 AM5 motherboards. Όπως φαίνεται, λοιπόν, σύντομα οι καταναλωτές θα έχουν πολλές περισσότερες επιλογές και θα είναι οικονομικότερο από ποτέ να χτίσει κάποιος νέο AMD PC.

Tags: