Σοβαρό bug του Discord κάνει τους υπολογιστές με Nvidia κάρτες γραφικών πιο αργούς

Ανακαλύφθηκε στην τελευταία έκδοση
02 Φεβρουαρίου 2023 09:26
Σοβαρό bug του Discord κάνει τους υπολογιστές με Nvidia κάρτες γραφικών πιο αργούς

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε συχνά το Discord και το έχετε ρυθμισμένο να ανοίγει αυτόματα μαζί με τον υπολογιστή σας, υπάρχουν πιθανότητες το σύστημά σας να είναι πιο αργό χωρίς να το γνωρίζετε. Συγκεκριμένα, στην πιο πρόσφατη έκδοση του Discord ανακαλύφθηκε ένα bug που επηρεάζει σημαντικά την απόδοση και σχετίζεται με τις κάρτες γραφικών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μετά το τελευταίο του update, το Discord κάνει throttle το memory clock στις Nvidia GPUs όσο τρέχει στο παρασκήνιο. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό δεν αφήνει τη μνήμη της κάρτας γραφικών να τρέξει στη μέγιστη δυνατή συχνότητα, κάτι που επηρεάζει σημαντικά την απόδοση στα παιχνίδια.

Το θέμα φαίνεται να επηρεάζει μόνο τις κάρτες γραφικών της Nvidia και όχι αυτές της Intel και της AMD. Πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι πρόσφατα το Discord έφερε υποστήριξη για το AV1 codec για τους κατόχους RTX 4000 καρτών γραφικών και μάλλον το bug σχετίζεται με την υλοποίηση της εν λόγω λειτουργίας. Η Nvidia ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ότι εργάζεται σε ένα επίσημο fix που θα γίνει διαθέσιμο προσεχώς μέσα από ένα over-the-air (OTA) update.

Ωστόσο, αν κάποιος δε θέλει να παραμένει, υπάρχει ήδη ένα τρόπος να επιλυθεί το θέμα χειροκίνητα, κάνοντας χρήση του εργαλείου GeForce 3D Profile Manager. Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στην επίσημη ανακοίνωση της Nvidia για το θέμα, πατώντας εδώ.

Tags: