ChatGPT: Το τέλος των entry-level προγραμματιστών; - Κινδυνεύει ο κλάδος από την OpenAI

Ποια είναι η νέα της κίνηση για να εκπαιδεύσει ακόμη πιο εντατικά την τεχνητή νοημοσύνη της;
01 Φεβρουαρίου 2023 18:54
ChatGPT: Το τέλος των entry-level προγραμματιστών; - Κινδυνεύει ο κλάδος από την OpenAI

Η "τρέλα" με το ChatGPT έχει μόλις αρχίσει και ακόμη έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών επιπτώσεών του. 

Ο κίνδυνος να εξαφανιστούν δουλειές που τώρα ακμάζουν λόγω της ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης είναι υπαρκτός και ένας από τους κλάδους που μπορεί δυνητικά να εξαφανιστεί είναι των entry-level προγραμματιστών. 

Ένα νέο ρεπορτάζ του Semafor που αναδημοσιεύει και το Futurism αναφέρει ότι η OpenAI, εταιρία που δημιούργησε την viral AI, βρίσκεται σε μια διαδικασία εκπαίδευσης του μοντέλου εκμάθησης στο να προγραμματίζει καλύτερα. 

Συγκεκριμένα προσλαμβάνει έναν -κυριολεκτικά-στρατό freelancer προγραμματιστών και εξωτερικών συνεργατών ώστε να μάθουν στο ChatGPT να προγραμματίζει καλύτερα, κάτι που μπορεί να αφανίσει τον κλάδο των level προγραμματιστών

Περίπου 1.000 συμβασιούχοι προγραμματιστές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μένουν στην ανατολική Ευρώπη και την Λατινική Αμερική, έχουν προσληφθεί τους τελευταίους έξι μήνες από την OpenAI για αυτόν τον σκοπό. 

Περίπου το 60% αυτών πραγματοποιεί εργασίες data labeling, ενώ το υπόλοιπο 40% των προγραμματιστών αυτών κατασκευάζει datasets για να εκπαιδευθεί το μοντέλο του ChatGPT. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν απλήρωτες εξετάσεις κωδικοποίησης διάρκειας πέντε ωρών, οι οποίες περιλαμβάνουν τον εντοπισμό βασικών προβλημάτων κωδικοποίησης και την παροχή λύσεων, εξηγώντας βήμα προς βήμα τη σκέψη τους σε γραπτή αγγλική γλώσσα.

Ένα από τα προϊόντα της OpenAI, το Codex, είναι μια γεννήτρια μετατροπής κειμένου σε κώδικα με τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένη να μεταφράζει τον γραπτό λόγο σε λειτουργικά προγράμματα υπολογιστών.

"Πιθανότατα θέλουν να τροφοδοτήσουν αυτό το μοντέλο με ένα πολύ συγκεκριμένο είδος δεδομένων εκπαίδευσης", δήλωσε στο Semafor ένας ανώνυμος υποψήφιος προγραμματιστής από τη Νότια Αμερική, "όπου ο άνθρωπος παρέχει βήμα προς βήμα τη διάταξη της διαδικασίας σκέψης του".