Η Corsair επιτέλους το έκανε: Το πρώτο τροφοδοτικό που τα καλώδια βγαίνουν από το πλάι!

Γνωρίστε το RMx SHIFT
01 Φεβρουαρίου 2023 16:01
Η Corsair επιτέλους το έκανε: Το πρώτο τροφοδοτικό που τα καλώδια βγαίνουν από το πλάι!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ούτε ένα τροφοδοτικό που να έχει τις συνδέσεις του στο πλάι, παρόλο που τα περισσότερα κουτιά έχουν πλέον άφθονο χώρο για cable management πίσω από τη μητρική. Σε πολλές περιπτώσεις, λοιπόν, ειδικότερα στα μικρότερα κουτιά, η αλλαγή hardware δεν ήταν όσο εύκολη όσο θα μπορούσε να είναι, αφού για να προστεθεί ένα επιπλέον καλώδιο σε modular τροφοδοτικό χρειαζόταν ή να βγει ολόκληρο ή να παλεύεις στα τυφλά για να βρεις την υποδοχή.

Η Corsair, λοιπόν, αποφάσισε να δει με άλλο μάτι τα τροφοδοτικά και μόλις αποκάλυψε τη νέα της σειρά RMx SHIFT, τα «πρώτα τροφοδοτικά του κόσμου με τους connectors στο πλάι». Όπως προδίδει και το όνομά τους, τα νέα RMx SHIFT είναι πλήρως modular και έχουν τους connectors στην αριστερή τους πλευρά. Με αυτή την αλλαγή προοπτικής, το cable management γίνεται πολύ πιο εύκολο, ενώ η προσθήκη και η αφαίρεση κάποιου modular καλωδίου είναι υπόθεση δευτερολέπτων.

Η νέα RMx Shift σειρά απαρτίζεται από 4 μοντέλα, προσφέροντας από 750W έως και 1200W. Φυσικά, είναι ATX 3.0 τεχνολογίας και συμβατά με PCIe Gen 5 κάρτες γραφικών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να συνεργαστούν απροβλημάτιστα με τις RTX 4000 GPUs της Nvidia. Όσον αφορά την κατανάλωση, όλα τα τροφοδοτικά είναι πολύ αποδοτικά, έχοντας 80 Plus Gold πιστοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και Zero RPM mode που απενεργοποιεί τον ανεμιστήρα για πιο ήσυχη λειτουργία, όταν το σύστημα καταναλώνει λίγη ενέργεια και η χρήση του δεν είναι απαραίτητη για την ψύξη.

Το μόνο που έχουν να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι είναι η συμβατότητα με τα κουτιά τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Corsair, χρειάζονται τουλάχιστον 210 χιλιοστά clearance για να χωρέσουν χωρίς προβλήματα τα καλώδια.

Οι τιμές των νέων RMx Shift τροφοδοτικών σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Corsair:

  • RM750x Shift - €159.99
  • RM850x Shift - €174.99
  • RM1000x Shift - €219.99
  • RM1200x Shift - €259.99

 

Tags: