Οι ΗΠΑ στριμώχνουν κι άλλο την Huawei

Στοχεύοντας 4G και Wi-Fi 6
01 Φεβρουαρίου 2023 11:48
Οι ΗΠΑ στριμώχνουν κι άλλο την Huawei

Τέσσερα χρόνια μετά την συμπερίληψη της Huawei στη “μαύρη λίστα” εμπορίου των ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να σφίξει τη θηλειά γύρω από το λαιμό της κινεζικής εταιρίας. Έως τώρα, αμερικανικές εταιρίες χρειάζονταν ειδικές άδειες για να παρέχουν στην Huawei τεχνολογίες και εξοπλισμό. Τέτοιες άδειες είχαν εξασφαλίσει η AMD, η Intel και η Qualcomm, με την τελευταία να μπορεί να παρέχει στην Huawei 4G chips για τα τηλέφωνά της.

Τώρα όμως, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις πωλήσεις 4G τεχνολογίας, τεχνολογίας Wi-Fi 6 και 7, τεχνολογίας σχετική με τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογίας που προσφέρει cloud computing υψηλών επιδόσεων.

Να θυμίσουμε πως η Huawei επιβεβαίωσε πως σταμάτησε την παραγωγή των Kirin επεξεργαστών της, μιας και η εταιρία δεν μπορεί να βρει κάποιον κατασκευαστή ο οποίος δε χρησιμοποιεί αμερικανικές τεχνολογίες. Επιπλέον, τον Οκτώβριο, ο Biden εισήγαγε νέους περιορισμούς σε εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται για παραγωγή ημιαγωγών 14nm και 16nm.

Η Huawei είδε μία τεράστια πτώση στα έσοδα το 2021, ωστόσο είναι σχετικά σταθερά από τότε, φτάνοντας τα $91.53 δισεκατομμύρια στα τέλη του 2022.

Tags: