Αν αναγνωρίζετε αυτόν τον ήχο είστε από τους «παλίους» του internet

Δείτε το βίντεο που έγινε viral
30 Ιανουαρίου 2023 12:28
Αν αναγνωρίζετε αυτόν τον ήχο είστε από τους «παλίους» του internet

Μπορεί σήμερα να ζούμε στην εποχή των 5G ασύρματων δικτύων, των VDSL και των fiber συνδέσεων, που προσφέρουν αστραπιαίες ταχύτητες, αλλά προφανώς αυτό δεν ίσχυε πάντοτε.

Πριν από μερικές δεκαετίες, η πρόσβαση στο διαδίκτυο απαιτούσε…υπομονή και τη χρήση modem, μια συσκευή που πλέον αποτελεί ένα από τα πολλά τμήματα ενός συγχρόνου router, σαν αυτά που έχουμε όλοι στα σπίτια μας. Πολλά modem, λοιπόν, παρήγαγαν έναν πολύ χαρακτηριστικό ήχο όταν λειτουργούσαν, ο οποίος ξυπνά αμέσως ένα αίσθημα νοσταλγίας.

Κάπως έτσι, μόλις έγινε viral στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα βίντεο που θυμίζει στους παλιούς και μαθαίνει στους νέους πόσο ακουγόταν το dial-up internet. Μέσα σε μια περίπου ημέρα το βίντεο ξεπέρασε τις 2.5 εκατομμύρια προβολές και μάλιστα σχολιάστηκε και από τον Elon Musk, ο οποίος τόνισε πόσο σιγουρά απέπνεε το άκουσμα αυτού του ήχου.

Δείτε το viral βίντεο και την αντίδραση του Elon Musk:

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, σύμφωνα με το Wikipedia, η Dial-up είναι μια μορφή πρόσβασης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιεί λειτουργίες του δημόσιου τηλεφωνικού δικτύου μεταγωγής (PSTN) για να πραγματοποιήσει σύνδεση σε έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) καλώντας έναν τηλεφωνικό αριθμό σε μια συμβατική γραμμή τηλεφώνου. Ξεκίνησε το 1992. Η πιο διάσημη εταιρία στην Αμερική για Dial-up ήταν η America Online που τώρα είναι ιστοσελίδα e-mail, παιχνιδιών και ειδήσεων.