Η Seagate ετοιμάζει σκληρούς δίσκους-«τέρατα» με 30 TB και 50 TB χωρητικότητα

Και η αρχή θα γίνει φέτος
28 Ιανουαρίου 2023 21:39
Η Seagate ετοιμάζει σκληρούς δίσκους-«τέρατα» με 30 TB και 50 TB χωρητικότητα

Τα μεγέθη των σκληρών δίσκων αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στο άμεσο μέλλον, αφού η Seagate ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά μοντέλα μέχρι και άνω των 50TB, με την αρχή να γίνεται μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Αναλυτικότερα, η εταιρία μόλις ανακοίνωσε ότι στο πρώτο μισό του 2023 σκοπεύει να φέρει στην αγορά μοντέλα με χωρητικότητες 22TB και 24TB. Έπειτα, στο δεύτερο μισό του έτους φιλοδοξεί ότι θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι πρώτοι HDDs με την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία μαγνητικής εγγραφής με θερμική υποβοήθηση, γνωστοί ως HAMR drives.

Οι εν λόγω HAMR HDDs δίσκοι αναμένεται να έχουν μεγέθη άνω των 30TB, ξεπερνώντας σε βάθος χρόνου μέχρι και τα 50TB. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Seagate, η τεχνολογία βρίσκεται υπό δοκιμή εδώ και πολλά χρόνια και πλέον θεωρείται πως είναι έτοιμη για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Μάλιστα, η εταιρία τόνισε πως είναι πιο μπροστά από το αναμενόμενο όσον αφορά το χρονοδιάγραμμά της, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Φυσικά, μένει να δούμε αν αυτά τα νέα μεγαλύτερα μεγέθη θα καταφέρουν να αναστρέψουν την εικόνα της αγοράς, αφού το 2022 καταγράφηκε ιστορική βουτιά για τις πωλήσεις σκληρών δίσκων. Περισσότερα για τα «κατακόκκινα» στατιστικά μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Tags: