TikTok: Η απαγόρευσή του στις ΗΠΑ είναι ένα βήμα πιο κοντά

Νέο νομοσχέδιο και πίεση από το Κογκρέσο
28 Ιανουαρίου 2023 10:19
TikTok: Η απαγόρευσή του στις ΗΠΑ είναι ένα βήμα πιο κοντά

Ένα νέο νομοσχέδιο που προτάθηκε στο Κογκρέσο φέρνει την ολική απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. 

Σύμφωνα με το Reuters, o γερουσιαστής Josh Hawley και ο βουλευτής Ken Buck σύστησαν το νομοσχέδιο "No TikTok on United States Devices Act" το οποίο θα απαγορεύει την πρόσβαση στο δημοφιλέστατο social media app σε όλες τις συσκευές και όχι μόνο στις κυβερνητικές όπως γίνεται τώρα σε 28 πολιτείες των ΗΠΑ. Ενδέχεται, βέβαια, να υπάρξουν αντιδράσεις από το διχασμένο Κογκρέσο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Ειδικά μετά την τεράστια άνοδο της πλατφόρμας της ByteDance στην περίοδο της πανδημίας, οι ΗΠΑ έχουν κατακρίνει την κινεζική εταιρία πως δίνει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα Αμερικανών πολιτών και αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Την ίδια ώρα το TikTok αντιμετωπίζει και ένα ακόμη ευρύ ban που προβλέπει να μην το κατεβάζουν δημόσιοι και ομοσπονδιακοί υπάλληλοι των ΗΠΑ στα κινητά που τους έχει παραχωρήσει το κράτος. 

Από την πλευρά της, η Brooke Oberwetter, εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε τη δυσαρέσκειά της για αυτή την πρόταση που ετοιμάζεται στο Κογκρέσο, λέγοντας: 

"Η έκκληση του γερουσιαστή Hawley για ολική απαγόρευση του TikTok αποτελεί μια αποσπασματική προσέγγιση της εθνικής ασφάλειας και μια αποσπασματική προσέγγιση των ευρύτερων ζητημάτων του κλάδου, όπως η ασφάλεια των δεδομένων, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και οι διαδικτυακές βλάβες. Ελπίζουμε ότι θα επικεντρώσει τις ενέργειές του σε προσπάθειες για την ολιστική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αντί να προσποιείται ότι η απαγόρευση μιας και μόνο υπηρεσίας θα λύσει οποιοδήποτε από τα προβλήματα για τα οποία ανησυχεί ή θα κάνει τους Αμερικανούς πιο ασφαλείς".

Tags: