Κινέζα influencer έβγαλε το PC της στο χιόνι στους -53C!

Και αυτά είναι τα αποτελέσματα
27 Ιανουαρίου 2023 22:34
Κινέζα influencer έβγαλε το PC της στο χιόνι στους -53C!

Ένα ενδιαφέρον πείραμα αποφάσισε να κάνει μια κινέζα influencer, η οποία έβγαλε το PC της στα χιόνια, δοκιμάζοντας το gaming σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, όπως μεταφέρει το wccftech.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες της Mohe, της βορειότερης πόλης της Κίνας, έπεσαν στα πιο χαμηλά επίπεδα από το 1969, φτάνοντας τους -53 βαθμούς κελσίου! Με αφορμή αυτές τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, η influencer ξεκίνησε το όλο εγχείρημά της, βγάζοντας για αρχή στα χιόνια ένα δοκιμαστικό PC με Intel επεξεργαστή 2ης γενιάς σε μια H61 μητρική. Ο εν λόγω επεξεργαστής, ακόμη και χωρίς καθόλου ψύχρα έτρεχε στους -2 βαθμούς κελσίου, ενώ ακόμη και με το AIDA64 stress test έφτασε μόνο τους 3 βαθμούς!

Μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το πρώτο πείραμα, η κινέζα πήρε θάρρος και έβγαλε στα χιονιά ένα πανίσχυρο gaming PC εξοπλισμένο με Intel Core i9-13900K επεξεργαστή και NVIDIA RTX 4090 κάρτα γραφικών! Υπό κανονικές συνθήκες, αυτός ο επεξεργαστής μπορεί να ξεπεράσει τους 90 βαθμούς κελσίου, οπότε στο σύστημα είχε τοποθετηθεί και μια AIO υδρόψυξη των 360mm. Το αποτέλεσμα; Μιας και οι θερμοκρασίες ήταν τόσο χαμηλές, μετά από λίγο το υγρό στο κλειστό κύκλωμα της υδρόψυξης πάγωσε και αυτή σταμάτησε να λειτουργεί!

Το πείραμα όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού η influencer αποφάσισε να εξοπλίσει το σύστημα με μια passive ψύκτρα Noctua NH-P1, την οποία έβαλε να χτυπάνε αρκετοί βιομηχανικού επιπέδου ανεμιστήρες για servers. Κάπως έτσι, ο Intel Core i9-13900K έτρεξε στα χιόνια με θερμοκρασίες -40C βαθμού κελσίου! Το επόμενο βήμα ήταν το overclocking σε 6.18 GHz, με τις θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν ποτέ τους 30C ακόμη και σε stress test.

Εν τέλει, η influencer άφησε τον υπολογιστή να τρέχει για μια ολόκληρη ημέρα εκτός σπιτιού, αλλά μετά τη νύχτα τον βρήκε εξ ολοκλήρου καλυμμένο από πάγο. Το βίντεο της επισημαίνει ότι «καθόλου hardware δεν υπέστη ζημιά κατά τη δημιουργία αυτού του βίντεο», αλλά προφανώς, τώρα που ο καιρός κρυώνει και στα μέρη μας, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε κάτι αντίστοιχο...

Tags: