Το iPhone 15 θα αναβαθμίσει το Wi-Fi για αστραπιαίες ταχύτητες  

Νέες φήμες για τις επερχόμενες συσκευές της Apple

Το iPhone 15 θα αναβαθμίσει το Wi-Fi για αστραπιαίες ταχύτητες

Πριν μερικές ημέρες η Apple αποκάλυψε τα ολοκαίνουργια MacBook Pro μοντέλα της, τα οποία έρχονται με τους M2 Pro και M2 Max επεξεργαστές. Πέρα όμως από τα νέα chips, ο αμερικανικός κολοσσός εξόπλισε τα νέα laptops του και με το τελευταίο πρότυπο του Wi-Fi, το λεγόμενο ‘6E’, το οποίο μπορεί να προσφέρει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς. Τώρα, υπάρχουν φήμες ότι η και επερχόμενη σειρά των iPhone 15 θα είναι επίσης εξοπλισμένη με την ίδια τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays, Blayne Curtis και Tom O'Malley, το Wi-Fi 6E θα έρθει φέτος και στα iPhone. Επί του παρόντος, όλα τα iPhone 14 κάνουν χρήση του Wi-Fi 6 προτύπου και κατά συνέπεια περιορίζονται στα 2,4GHz και 5GHz. Αντιθέτως, το Wi-Fi 6E μπορεί να αξιοποιεί συχνότητες άνω των 6GHz. Αυτό μεταφράζεται σε υψηλότερες ταχύτητες, με λιγότερες καθυστερήσεις, ενώ η νέα τεχνολογία υπόσχεται και βελτιώσεις στο σήμα. Το μόνο αρνητικό είναι πως για να αξιοποιηθεί το νέο πρότυπο θα πρέπει και το router στο οποίο θα είναι συνδεδεμένο το iPhone να είναι συμβατό με το Wi-Fi 6E.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν όλα τα iPhone 15 μοντέλα θα αποκτήσουν τη νέα αυτή τεχνολογία ή αν αυτή προορίζεται μόνο για τα "Pro". Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε λεπτομέρειες σχετικά με το Wi-Fi 6E στα iPhone, αφού η Apple είχε ακουστεί ξανά στο παρελθόν ότι σκοπεύει να φέρει την τεχνολογία, με τα iPhone 13 και iPhone 14. Κάτι τέτοιο εν τέλει δε συνέβη ποτέ, αλλά πλέον υπάρχει ελπίδα, μιας και η εταιρεία έχει αρχίσει και επίσημα να αξιοποιήσει την τεχνολογία στα νεότερα προϊόντα της.

Τα ολοκαίνουργια iPhone 15 και iPhone 15 Pro αναμένεται να αποκαλυφθούν τον Σεπτέμβριο. Παρόλο που ακόμη απέχουμε αρκετούς μήνες από το ντεμπούτο τους, ήδη κυκλοφορούν πολλές ακόμη φήμες. Μεταξύ άλλων ακούγεται ότι οι συσκευές θα διαθέτουν solid-state πλήκτρα, καθώς και ότι το Dynamic Island θα έρθει και στα απλά μοντέλα. Επιπροσθέτως, το iPhone 15 Pro φημολογείται ότι θα διαθέτει πλαίσιο από τιτάνιο και όχι από αλουμίνιο, ενώ θα έρχεται με τον αναβαθμισμένο A17 Bionic επεξεργαστή και σημαντικά βελτιωμένη κάμερα. Τέλος, άλλη μια φήμη που είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου έκανε λόγο για αλλαγμένο σχεδιασμό, με στρογγυλεμένες άκρες που θα θυμίζουν Apple Watch.

Φυσικά, μιας και αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε φήμες, καλό θα ήταν να ληφθούν υπόψη με επιφύλαξη, μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την Apple.

Ροη ειδησεων