Ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων για την Intel  

«Κατακόκκινα» τα οικονομικά της εταιρίας

Ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων για την Intel

Η Intel, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής chips στον κόσμο, ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, τα οποία ήταν -δίχως υπερβολή- κατακόκκινα.  Συνολικά, η εταιρεία έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, καθώς τα περιθώρια κέρδους της κατέρρευσαν στο χαμηλότερό τους επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας για το τρίμηνο επίσης μειώθηκαν, ενώ και οι προβλέψεις για το μέλλον δεν είναι αισιόδοξες, αφού αναμένει ότι οι πωλήσεις της θα μειωθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την επίσημη οικονομική αναφορά, τα έσοδα της Intel για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 έπεσαν στα 14 δισ. δολάρια, ήταν δηλαδή 32% χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας μειώθηκε στο 39,2% από 53,6% πέρυσι. Μάλιστα, αυτό είναι το χαμηλότερο μικτό περιθώριο κέρδους που έχει καταγράψει η Intel εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τα αρνητικά νέα δε σταματούν εδώ, αφού η εταιρεία έχασε 664 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο τρίμηνο. Πρόκειται -σχεδόν- για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία ζημία που έχει σημειωθεί ποτέ στην μακροχρόνια ιστορία της Intel.

Αντίστοιχη είναι και η γενικότερη εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων για όλο το έτος, με τα έσοδα της Intel για το 2022 να ανέρχονται σε 63,1 δισ. δολάρια. Η βουτιά σε ετήσια βάση φτάνει το 20%, με τα καθαρά της κέρδη να έχουν καταρρεύσει στα 8 δισ. δολάρια. Εδώ η βουτιά είναι ακόμη πιο μεγάλη και αγγίζει το 60% σε ετήσια βάση.

Παρά τα ομολογουμένως κακά αποτελέσματα και τις μελλοντικές προκλήσεις, η Intel τόνισε ότι εστιάζει στην επίτευξη των μακροχρόνων στρατηγικών της στόχων. Δυστυχώς, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων για να μειώσει τα έξοδά της.

Ροη ειδησεων