ChatGPT: Η Amazon προειδοποιεί τους εργαζομένους της για την χρήση της AI

Να μην μοιράζονται μυστικά της εταιρίας με την viral τεχνητή νοημοσύνη
27 Ιανουαρίου 2023 15:12
ChatGPT: Η Amazon προειδοποιεί τους εργαζομένους της για την χρήση της AI

Η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα των ανθρώπων και η εκδημοκράτισή της χάρη στο ChatGPT φαίνεται να έχει ξεκινήσει, με αυτήν της OpenAI να γίνεται viral τον τελευταίο καιρό με τις τρομακτικές δυνατότητές της. 

Ωστόσο, φαίνεται πως οι εταιρίες αρχίζουν να παίρνουν μέτρα για παν ενδεχόμενο ενάντια στη γενικευμένη χρήση της και ειδικά οι τεχνολογικοί κολοσσοί νιώθουν την καυτή ανάσα του γνωστού AI chatbot. Η Amazon συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Business Insider, έστειλε προειδοποίηση στους εργαζομένους της για την χρήση του ChatGPT και συγκεκριμένα να μην μοιράζονται τον κώδικά τους με αυτό. 

Μέσα από εσωτερικά έγγραφα από έναν δικηγόρο της Amazon, που απέσπασε το Insider, αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μοιραστούν "καμία εμπιστευτική πληροφορία, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα της Amazon όπου εργάζονται" με το ChatGPT. Αυτή η προειδοποίηση ήρθε όταν η εταιρία παρατήρησε ότι μερικές απαντήσεις του ChatGPT μιμούνταν κάποια εμπιστευτικά δεδομένα της Amazon. 

Το ζήτημα αυτό φαίνεται να έχει κορυφωθεί πρόσφατα, επειδή οι υπάλληλοι της Amazon και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας σε όλο τον κλάδο έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το ChatGPT ως ένα είδος "βοηθού προγραμματισμού" για να τους βοηθήσει να γράψουν ή να βελτιώσουν σειρές κώδικα, σημειώνει επίσης το ρεπορτάζ. 

Στα εσωτερικά έγγραφα επισημαίνεται επίσης από τον δικηγόρο της Amazon: "Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι συνεισφορές σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα εκπαίδευσης για μια επόμενη επανάληψη του ChatGPT, και δεν θα θέλαμε η απόδοσή του να περιλαμβάνει ή να μοιάζει με τις εμπιστευτικές μας πληροφορίες (και έχω ήδη δει περιπτώσεις όπου η απόδοσή του ταιριάζει στενά με υπάρχον υλικό)."

Προληπτικά, η Amazon παίρνει μέτρα για το ChatGPT διότι λέγεται ότι η εν λόγω ΑΙ απάντησε πρόσφατα σωστά στις ερωτήσεις, που έκανε η εταιρία σε έναν υποψήφιο για μια θέση προγραμματιστή. 

Πρόσφατα, η Microsoft ανακοίνωσε επένδυση ύψους $10 δισεκατομμυρίων στην OpenAI για χάρη του ChatGPT φυσικά.