Η Google αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί το Android στην Ινδία

Σαρωτικές αλλαγές
26 Ιανουαρίου 2023 10:20
Η Google αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί το Android στην Ινδία

Η Google απέτυχε να μπλοκάρει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ινδίας (CCI), η οποία επέβαλε πρόστιμο $162 εκατομμυρίων στον τεχνολογικό κολοσσό για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης του στην αναζήτηση, στο video και στο web. Τώρα λοιπόν, η εταιρία ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές για τη λειτουργία του Android στη χώρα.

Όπως αναφέρει στο blog post της, οι Android χρήστες στην Ινδία θα μπορούν να επιλέξουν πλέον την default μηχανή αναζήτησης κατά την αρχική ρύθμιση ενός νέου τηλεφώνου ή tablet. Επιπλέον, ξεκινώντας από τον επόμενο μήνα, όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που θα κατεβάζουν από το Play Store, θα υποστηρίζουν third-party επιλογές πληρωμών, επιτρέποντας έτσι στους developers να αποφύγουν τη χρέωση του 30% της Google για τις in-app πληρωμές.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να απεγκαταστήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή της Google η οποία έρχεται προεγκατεστημένη στο τηλέφωνό τους.

Οι αλλαγές δε σταματούν εκεί, καθώς η Google είναι πλέον υποχρεωμένη να επιτρέψει σε OEM κατασκευαστές να έχουν προεγκατεστημένες first-party εφαρμογές στα τηλέφωνά τους, ενώ θα πρέπει να αναβαθμίσει και τις απαιτήσεις συμβατότητας του Android για να υποστηρίξει καλύτερα άλλες forked εκδόσεις του Android.

Φυσικά η Google δεν είναι ενθουσιασμένη που πρέπει να προσαρμόσει το Android στις εντολές της CCI.

Η ενσωμάτωση αυτών των αλλαγών σε όλο το οικοσύστημα θα είναι μία περίπλοκη διαδικασία και απαιτεί σημαντική δουλειά από μέρους μας και – σε πολλές περιπτώσεις – σημαντικές προσπάθειες από τους συνεταίρους μας, τους κατασκευαστές OEM και τους developers. Με κάθε σεβασμό, σχεδιάζουμε να προβούμε σε έφεση για ορισμένες από τις αποφάσεις της επιτροπής. Ωστόσο παίρνουμε τη δέσμευσή μας να συμμορφωθούμε με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς στην Ινδία πολύ σοβαρά.