Παιδί 3 ετών που «θερίζει» στο Call of Duty έγινε viral και δίχασε τα social media (BINTEO)

Με χιλιάδες θετικά και αρνητικά σχόλια
25 Ιανουαρίου 2023 14:16
Παιδί 3 ετών που «θερίζει» στο Call of Duty έγινε viral και δίχασε τα social media (BINTEO)

Απίστευτα viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που δείχνει ένα παιδί ηλικίας 3 ετών να παίζει Call of Duty στο tablet του, με τις επιδόσεις του στο παιχνίδι να είναι εντυπωσιακές. Συγκεκριμένα, το βίντεο αναρτήθηκε στις αρχές της χρονιάς στο TikTok από την μητέρα του παιδιού, η οποία έγραψε εμφατικά:

Αναρωτιέμαι πως θα ένιωθε ο κόσμος αν ήξερε ότι ένα τρίχρονο τους παίζει στο Call of Duty.

Πλέον, το viral βίντεο έχει πάνω από 8 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, ενώ έχει συγκεντρώσει πολλές ακόμη χιλιάδες προβολές και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το YouTube.

Δείτε το viral βίντεο με το παιδί 3 ετών που «θερίζει» στο Call of Duty:

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο κατάφερε να διχάσει τα social media, με πολλές θετικές και αρνητικές αντιδράσεις. Από τη μια, πολλοί επαίνεσαν το παιδί για τις ικανότητές του και για το πόσο επιδέξια μπορεί να χειρίζεται το παιχνίδι, παρά τη νεαρή του ηλικία. Ωστόσο, υπήρξαν και πολλοί που εξέφρασαν ανησυχία, τονίζοντας πως δεν πρέπει να παίζει τέτοια βίαια παιχνίδια από τόσο νωρίς. Μάλιστα, πολλοί ανέφεραν πως το παιδί πρέπει να κάθεται υπερβολικά πολλές ώρες στο tablet για να παίζει τόσο καλά πλέον, κάτι που ίσως να μην είναι καλό για την υγεία του.

Μάλιστα, το Yahoo News συμβουλεύτηκε την καθηγήτρια Ofir Turel από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, η οποία επισήμανε κάτι αντίστοιχο, δηλώνοντας:

Το να παίζεις σε αυτό το επίπεδο απαιτεί προφανώς εξάσκηση. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά μηδενικό χρόνο μπροστά από οθόνη για τις ηλικίες 0-2 ετών και το πολύ μία ώρα την ημέρα επιλεκτικού χρόνου, δηλαδή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τις ηλικίες 2-5 ετών.

Μελέτες διαπίστωσαν ότι ο περισσότερος χρόνος μπροστά από την οθόνη για παιδιά 2 ετών συνδέεται με φτωχότερα αποτελέσματα γνωστικής και κοινωνικής ανάπτυξης στα 3 έτη. Σε δικές μου μελέτες σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια σε μεγαλύτερα παιδιά, βρήκα συσχετίσεις με προβλήματα στον ύπνο και την παχυσαρκία.