Ο Microsoft Edge θα προσθέσει καρτέλες μέσα στις καρτέλες με τη νέα του λειτουργία

Tabsception…
24 Ιανουαρίου 2023 21:50
Ο Microsoft Edge θα προσθέσει καρτέλες μέσα στις καρτέλες με τη νέα του λειτουργία

Η Microsoft ξεκίνησε να δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για τον Edge browser της, το οποίο φέρνει καρτέλες…στις καρτέλες!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα λειτουργία του προγράμματος περιήγησης ονομάζεται Split Screen και εντοπίστηκε από τον χρήστη ‘Leopeva64-2΄του Reddit, στις beta, dev και canary εκδόσεις. Για να ενεργοποιηθεί υπάρχει ένα ειδικό flag, το οποίο με τη σειρά του προσθέτει ένα κουμπί δίπλα από τη γραμμή των διευθύνσεων.

Τι κάνει, λοιπόν, το Split Screen; Πατώντας το εν λόγω κουμπί 'Spilt Window' κουμπί, ο Edge χωρίζει την όποια ανοιχτή καρτέλα στα δύο, επιτρέποντας στον χρήστη να ανοίξει και μια ακόμη σελίδα παράλληλα. Φυσικά, ήδη κάποιος μπορεί να βάλει δύο σελίδες δίπλα-δίπλα, απλά χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό των Windows. Ωστόσο, η εν λόγω υλοποίηση που πρακτικά μετατρέπει κάθε μια καρτέλα σε ένα container δύο άλλων καρτελών, μπορεί να είναι χρήσιμη για διάφορους άλλους λόγους, μεταξύ άλλων για την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρει το εξειδικευμένο κουμπί.

Αυτές είναι οι νέες "διπλές καρτέλες" μπορούν να προστεθούν σε groups, να γίνουν duplicate, pin και γενικότερα υποστηρίζουν κάθε συμπεριφορά που γνωρίζουν ήδη οι χρήστες από τις απλές καρτέλες. Μπορείτε να δείτε πώς λειτουργούν μέσα από το GIF που ακολουθεί, ενώ για ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανάρτηση στο Reddit πατώντας εδώ.

Δείτε εν δράσει το νέο Split Screen χαρακτηριστικό του Microsoft Edge: