Σύννεφο που νόμιζαν ότι είναι UFO εμφανίστηκε στην Τουρκία και έγινε viral! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμεινε στον ουρανό για πάνω από μια ώρα και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους
23 Ιανουαρίου 2023 22:14
Σύννεφο που νόμιζαν ότι είναι UFO εμφανίστηκε στην Τουρκία και έγινε viral! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα παράξενου σχήματος σύννεφο αναστάτωσε τους κατοίκους της Προύσας στην Τουρκία πριν από μερικές ημέρες, διότι νόμιζαν πως πρόκειται για κάποιο UFO (UAP ή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο), το οποίο προσπαθούσε να προσγειωθεί στην πόλη. 

Το μυστήριο όμως διαλευκάνθηκε από το δημοσίευμα της Washington Post, η οποία ανέφερε ότι αυτό το φακοειδές σύννεφο είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε ορεινές περιοχές. Επίσης, τα φακοειδή σύννεφα σχηματίζονται σε γραμμικά στρωματοποιημένα περιβάλλοντα ή σε εκείνα τα περιβάλλοντα που χαρακτηρίζονται από τέλεια στρωματοποιημένη ατμόσφαιρα. Αποτελούν μια υποκατηγορία των μεσαίων νεφών που αποκαλούνται Altocumulus ή υψισωρείτες. 

Η εμφάνισή τους πράγματι θυμίζει ιπτάμενο δίσκο και βρίσκονται σε ύψος μεταξύ 2.000-5.000 μέτρων. Μάλιστα, αυτού του είδους τα σύννεφα τείνουν να σηματοδοτούν επικείμενες βροχοπτώσεις, αφού η ατμόσφαιρα υγραίνεται ενόψει της επερχόμενης καταιγίδας. 

Ο κόσμος το κατέγραψε με τις κάμερές του την περασμένη Πέμπτη (19/01) κατά τη διάρκεια της ανατολής του ηλίου όπου είχε πάρει μια απόκοσμη όψη με το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα του. Παρέμεινε στον ουρανό για πάνω από μία ώρα και έγινε ορατό και στις άλλες γύρω περιοχές. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το φαινόμενο: 

Tags: