Spotify: Κύμα απολύσεων σε μία ακόμη μεγάλη τεχνολογική εταιρία

Ο χορός των απολύσεων συνεχίζεται στον χώρο της τεχνολογίας
23 Ιανουαρίου 2023 19:05
Spotify: Κύμα απολύσεων σε μία ακόμη μεγάλη τεχνολογική εταιρία

Μετά τα κύματα προσλήψεων εν μέσω της πανδημίας, τώρα οι τεχνολογικοί κολοσσοί αναγκάζονται σε κύματα απολύσεων, βλέποντας τη δυσχερές οικονομικό κλίμα.

Η νεότερη εταιρία του τεχνολογικού χώρου που ανακοίνωσε μια τέτοια κίνηση είναι το Spotify. 

Η διασημότερη υπηρεσία streaming μουσικής του κόσμου γνωστοποίησε, μέσω ενός μηνύματος προς του εργαζομένους από τον CEO και ιδρυτή του Spotify, Daniel Ek, πως προβαίνει σε μαζικές απολύσεις, εξαιτίας αναγκαίων αλλαγών στην οργάνωση, σε μια προσπάθεια "να ενισχυθεί η αποδοτικότητα, να ελεγχθούν τα κόστη και να επιταχυνθεί η αποφασιστικότητα."

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε ότι θα απολυθεί το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του Spotify, το οποίο βάσει του περασμένου τετραμήνου βρισκόταν στους 9.808 υπαλλήλους. Επομένως υπολογίζεται ότι τη δουλειά τους θα χάσουν περίπου 600 εργαζόμενοι. 

Μαζί με αυτή την αναδιάρθρωση, η Chief Content Officer του Spotify, Dawn Ostroff, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία, αλλά θα παραμείνει βραχυπρόθεσμα σε συμβουλευτικό ρόλο για να επιβλέψει τη μετάβαση στον διάδοχό της. 

Αυτές τις εβδομάδες τα κύματα απολύσεων σε τεχνολογικούς κολοσσούς διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Το νεότερο ήταν της Google με 12.000 απολύσεις προσωπικού (6% εργατικού δυναμικού).Πριν από μερικές ημέρες η Microsoft προχώρησε σε παρόμοια μείωση προσωπικού της τάξης των 10.000 εργαζομένων (5% του εργατικού δυναμικού), η Amazon απέλυσε 18.000 εργαζόμενους (6%) και η Meta περί του 11.000 εργαζομένους (13% του εργατικού δυναμικού της). 

Τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα, ο Ek είχε ανακοινώσει ότι οι προσλήψεις στην εταιρία θα πάγωναν κατά 25%, χωρίς ωστόσο να προϊεδάζει για απολύσεις.