Το AirTag της Apple έσωσε ένα σκυλάκι από τα χειρότερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Καλιφόρνια
21 Ιανουαρίου 2023 15:33
Το AirTag της Apple έσωσε ένα σκυλάκι από τα χειρότερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το AirTag της Apple έσωσε ένα σκυλάκι πριν από λίγες μέρες, από τα χειρότερα, καθώς παρασύρθηκε από μία πλημμύρα στην Καλιφόρνια. Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα το Macrumors, το οποίο λέει ότι οι πυροσβέστες βρήκαν την τοποθεσία του σκύλου, χάρη στο προϊόν της Apple.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ABC7, πρόκειται για ένα αυστραλιανό shepherd ενός χρόνου, που έπεσε σε μία αποχέτευση κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, αφού έφυγε από τον ιδιοκτήτη του όταν πήγαιναν μαζί βόλτα.

Το μικρό σκυλάκι παρασύρθηκε από την πλημμύρα και κατάφερε να συρθεί από έναν σωλήνα, όπου έμεινε εκεί για ώρα. Πάνω στο κολάρο του είχε ένα AirTag της Apple, το οποίο βοήθησε τους τις αρχές της περιοχής να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν πολύ γρήγορα.

Η επίσημη σελίδα της πυροσβεστικής της περιοχής ανέβασε ένα post λίγο αργότερα και δήλωσε ότι τόσο το AirTags όσο και η ταυτότητα που είχε μαζί του ο σκύλος βοήθησαν τους διασώστες και τον ιδιοκτήτη του να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν.

Τι είναι τα AirTags σύμφωνα με την Apple;

Το AirTag είναι ένας πανεύκολος τρόπος να παρακολουθείς τα πράγματά σου. Σύνδεσε ένα στα κλειδιά σου κι ένα άλλο στο σακίδιό σου. Και έτσι απλά, τα βρίσκεις στο app Εύρεση, όπου μπορείς επίσης να παρακολουθείς τις συσκευές Apple και να εντοπίζεις φίλους και συγγενείς.

Το AirTag στέλνει ένα ασφαλές σήμα Bluetooth που μπορεί να εντοπιστεί από κοντινές συσκευές στο δίκτυο της Εύρεσης. Με τη σειρά τους, αυτές οι συσκευές στέλνουν την τοποθεσία του AirTag στο iCloud. Και τότε μπορείς να πας στο app Εύρεση και να το δεις στον χάρτη. Ολόκληρη η διαδικασία είναι ανώνυμη και κρυπτογραφημένη για την προστασία του απορρήτου σου. Και καθώς είναι ιδιαίτερα αποδοτική, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή τη χρήση δεδομένων.

Tags: