Google: Απολύει 12.000 εργαζομένους ακολουθώντας γραμμή Microsoft

Το νεότερο κύμα μαζικών απολύσεων στις big tech
20 Ιανουαρίου 2023 17:09
Google: Απολύει 12.000 εργαζομένους ακολουθώντας γραμμή Microsoft

Ο τεχνολογικός τομέας και ειδικά οι "Big Tech" βιώνουν τον αντίκτυπο της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες. Το νεότερο κύμα μαζικών απολύσεων ανακοίνωσε η Google, η οποία απέλυσε 12.000 εργαζομένους της, όπως ανακοινώθηκε από τον CEO της εταιρίας, Sundar Pichai, μέσω ενός email προς το προσωπικό. 

Η Google, και πιο συγκεκριμένα η μητρική της εταιρία, Alphabet, πρακτικά μειώνει άμεσα το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. 

Στην ανάρτησή του ο Pichai δήλωσε ότι οι απολύσεις σηματοδοτούν μια στιγμή για την εταιρεία να "οξύνει την εστίασή της, να επανασχεδιάσει τη βάση κόστους και να κατευθύνει το ταλέντο και το κεφάλαιό της στις υψηλότερες προτεραιότητές της". Ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ένας βασικός τομέας για το μέλλον

Επίσης δήλωσε τα εξής: "Είμαι σίγουρος για τις τεράστιες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και τις πρώιμες επενδύσεις μας στην τεχνητή νοημοσύνη. Για να την εκμεταλλευτούμε πλήρως, θα πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές".

Πριν από μερικές ημέρες η Microsoft προχώρησε σε παρόμοια μείωση προσωπικού της τάξης των 10.000 εργαζομένων (5% του εργατικού δυναμικού), η Amazon απέλυσε 18.000 εργαζόμενους (6%) και η Meta περί του 11.000 εργαζομένους (13% του εργατικού δυναμικού της). 

Tags: