Άλλο ένα κύμα χιλιάδων απολύσεων στην Amazon  

Η tech βιομηχανία σε κρίση

Άλλο ένα κύμα χιλιάδων απολύσεων στην Amazon

Μία μέρα μετά τη Microsoft, η Amazon ανακοίνωσε και αυτή ένα ακόμα κύμα χιλιάδων απολύσεων. Συγκεκριμένα σκοπεύει να απολύσει 18.000 εργαζομένους, ακολουθώντας το trend απολύσεων της tech βιομηχανίας μετά από προβλέψεις για δύο δύσκολα χρόνια μπροστά της.

Η Amazon ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο απολύσεων το Νοέμβριο, με 10.000 ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους. Ο νέος κύκλος απολύσεων ξεκινά άμεσα σε ΗΠΑ, Καναδά και Κόστα Ρίκα και οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν έχουν ήδη ξεκινήσει να ειδοποιούνται. Στην Κίνα οι απολύσεις θα ξεκινήσουν μετά την κινεζική πρωτοχρονιά, ενώ για τις απολύσεις στην Ευρώπη ο τεχνολογικός κολοσσός θα συναντηθεί πρώτα με σωματεία εργαζομένων.

Οι απολυμένοι θα λάβουν μισθό δύο μηνών χωρίς να εργάζονται για τη μεταβατική περίοδο και επιπλέον αποζημίωση ανάλογα το χρόνο που εργάζονται για την εταιρία.

Οι απολύσεις είναι μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας μείωσης του κόστους λειτουργίας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποικιλία προϊόντων, στις χαμηλές τιμές και στη γρήγορη αποστολή που λατρεύουν οι πελάτες μας.

Οι απολύσεις της Amazon είναι οι μεγαλύτερες στον τεχνολογικό τομέα όσον αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που απολύονται. Δεν είναι οι μόνες όμως, καθώς Microsoft, Meta, Snap και άλλες έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες ή χιλιάδες απολύσεις η κάθε μία μέσα στο 2022, απολύσεις που θα συνεχιστούν και στο 2023. Συνολικά οι απολύσεις στην tech βιομηχανία για το 2022 εκτιμούνται στις 300.000.

Ροη ειδησεων