Τεράστιο κύμα απολύσεων και στη Microsoft – Χάνουν τη δουλειά τους 10.000 άνθρωποι

Δύσκολα χρόνια προβλέπει ο τεχνολογικός κολοσσός
18 Ιανουαρίου 2023 17:57
Τεράστιο κύμα απολύσεων και στη Microsoft – Χάνουν τη δουλειά τους 10.000 άνθρωποι

Έπειτα από την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, η Microsoft ήρθε και επίσημα να επιβεβαιώσει τα τρομερά δυσάρεστα νέα πώς περίπου 10.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός προανήγγειλε πως τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα για τις τεχνολογικές εταιρίες και έτσι πήρε την απόφαση να μειώσει το εργατικό του δυναμικό μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2023. Ορισμένοι εργαζόμενοι πρόκειται να ειδοποιηθούν σήμερα, ωστόσο το σύνολο των 10.000 απολύσεων ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft, οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται στις ΗΠΑ θα λάβουν αποζημίωση που ξεπερνά τα στάνταρ της αγοράς, κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για έξι μήνες, υπηρεσίες μετάβασης για το επόμενο στάδιο της καριέρας τους και άλλα βοηθήματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που η Microsoft πήρε την απόφαση να προβεί στο τεράστιο αυτό κύμα απολύσεων, ο επικεφαλής της, Satya Nadella, επισήμανε ότι η εταιρία "θα συνεχίσει να προσλαμβάνει σε βασικούς στρατηγικούς τομείς".

Μεταξύ άλλων, στο επίσημο blog της Microsoft τόνισε:

Διανύουμε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών και καθώς συναντώ πελάτες και συνεργάτες, μερικά πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρώτον, ενώ είδαμε τους πελάτες μας να επιταχύνουν τις ψηφιακές τους δαπάνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα αρχίζουν να βελτιστοποιούν τις ψηφιακές τους δαπάνες για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα. Βλέπουμε επίσης οργανισμούς σε κάθε κλάδο και γεωγραφική περιοχή να επιδεικνύουν προσοχή, καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου βρίσκονται σε ύφεση και άλλα μέρη αναμένουν ύφεση. Ταυτόχρονα, το επόμενο μεγάλο κύμα της πληροφορικής γεννιέται με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς μετατρέπουμε τα πιο προηγμένα μοντέλα του κόσμου σε μια νέα υπολογιστική πλατφόρμα.

Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε ως εταιρεία να παρέχουμε αποτελέσματα σε συνεχή βάση, επενδύοντας παράλληλα σε μακροπρόθεσμες ευκαιρίες. Είμαι βέβαιος ότι η Microsoft θα βγει απ’ όλο αυτό ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική.

Για την ιστορία, η Microsoft έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 220 χιλιάδες υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει πως το νέο αυτό μεγάλο κύμα απολύσεων θα επηρεάσει περίπου το 5% του συνολικού δυναμικού της.

Μέσα στους τελευταίους μήνες έχουμε δει απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων πρακτικά από όλους τους τεχνολογικούς κολοσσούς, με τη Meta να διώχνει πάνω από 10 χιλιάδες υπαλλήλους, τον Elon Musk να απολύει πάνω από τους μισούς εργαζομένους του Twitter και την Amazon να αφήνει άνεργους πάνω από 20,000 υπαλλήλους. Μάλιστα, αντίστοιχες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και από εταιρίες όπως οι Coinbase, Snap και Lyft. Περισσότερα σχετικά με αυτό που κρύβεται πίσω από το φαινόμενο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Tags: