Gas: Το Discord εξαγόρασε το κοινωνικό δίκτυο κομπλιμέντων που ήταν viral μεταξύ εφήβων

Για ένα αδιευκρίνιστο ποσό
18 Ιανουαρίου 2023 15:00
Gas: Το Discord εξαγόρασε το κοινωνικό δίκτυο κομπλιμέντων που ήταν viral μεταξύ εφήβων

Η πασίγνωστη πλατφόρμα μηνυμάτων και κλήσεων Discord μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά του Gas. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο/app που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των εφήβων στο εξωτερικό.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Gas αποτελεί μια δημιουργία του developer Nikita Bier, ο οποίος στο παρελθόν είχε πουλήσει την παρόμοια εφαρμογή tbh στο Facebook το 2017. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Sensor Tower, το Gas είχε ξεπεράσει τις 7.4 εκατομμύρια εγκαταστάσεις από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2022, με τους χρήστες του να αποφέρουν έσοδα της τάξεως των 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι ακριβώς είναι όμως το Gas; Έχουμε να κάνουμε με μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες εγγράφονται με το σχολείο τους και απαντούν σε δημοσκοπήσεις για τους συμμαθητές τους. Η ιδιαιτερότητα είναι πως το Gas είναι φτιαγμένο μόνο για θετικά μηνύματα και κομπλιμέντα. Έτσι, οι ερωτήσεις στις δημοσκοπήσεις έχουν σκοπό να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των χρηστών. Για παράδειγμα, οι έφηβοι μπορεί να κληθούν να επιλέξουν ποιος από τους φίλους τους είναι ο καλύτερος DJ ή ποιος έχει το καλύτερο χαμόγελο. Εν τέλει, το άτομο που θα επιλεχθεί θα δεχθεί ένα ανώνυμο μήνυμα με το κομπλιμέντο του, ενώ υπάρχει και επιλογή να λάβει υποδείξεις για το ποιος μπορεί να του έκανε το κομπλιμέντο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που πλήρωσε το Discord δεν αποκαλύφθηκε, με τους όρους της εξαγοράς να παραμένουν άγνωστοι. Για την ώρα το Gas θα παραμείνει ανεξάρτητη εφαρμογή, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα το «πότε», το «αν» και το «πως» θα ενσωματωθεί στην βασική εμπειρία του Discord.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας επισημαίνει:

Προσπαθούμε πάντα να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, όπου κανείς δε θα αισθάνεται παρείσακτος και έτσι είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Gas στην κοινότητα του Discord, ως το επόμενο βήμα μας προς την εκπλήρωση αυτού του οράματος.