Έρχονται περισσότερες απολύσεις στον τομέα των crypto

Αυτή τη φορά από την Coinbase
15 Ιανουαρίου 2023 11:03
Έρχονται περισσότερες απολύσεις στον τομέα των crypto

Η Coinbase προχωρά στην απόλυση επιπλέον 950 υπαλλήλων της, μόλις επτά μήνες μετά την απόλυση 1.100 εργαζομένων. Στην επιστολή του, ο CEO Brian Armstrong, αναφέρει πως πήρε αυτήν την απόφαση λόγω της μεγάλης πτώσης της crypto αγοράς και των ευρύτερων δυσκολιών στην οικονομία. Στόχος του με αυτήν την απόφαση είναι να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας κατά 25% μέσα σε ένα τρίμηνο, κάτι το οποίο απαιτεί απολύσεις.

Αν λάβουμε υπόψη πως η Coinbase είχε 4.700 υπαλλήλους, αυτό σημαίνει πως απολύει το 1/5 του εργατικού δυναμικού.

Ο Armstrong τόνισε πως η εταιρία δεν κινδυνεύει καθώς έχει κεφάλαια και πως “η αγορά crypto δε θα εξαφανιστεί”. Η πρόσφατη κατάρρευση της FTX και οι πιο ξεκάθαροι κανόνες από τους νομοθέτες θα ωφελήσουν την Coinbase μακροπρόθεσμα. Ωστόσο αυτές οι αλλαγές δε θα γίνουν μέσα σε μια μέρα.

Πρέπει να σιγουρευτούμε πως έχουμε την κατάλληλη λειτουργική απόδοση για να αντιμετωπίσουμε τις κακοτοπιές στην crypto αγορά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν.

Ο Armstrong τονίζει πως για πρώτη φορά έχει υπάρξει ταυτόχρονη μείωση στην crypto αγορά και στην ευρύτερη οικονομία και πως ο σωστός σχεδιασμός έχει βοηθήσει την Coinbase να επιβιώσει σε πολλές άγονες αγορές την τελευταία δεκαετία.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση βασικού μισθού 14 εβδομάδων και επιπλέον δύο εβδομάδες για κάθε χρόνο εργασίας. Η Coinbase θα βοηθήσει όσους απολύονται να βρουν μία άλλη δουλειά.

Να σημειώσουμε πως η Coinbase εξαναγκάστηκε σε διακανονισμό $100 εκατομμυρίων με τον οικονομικό θεσμό της Νέας Υόρκης, μετά από κατηγορίες πως η πλατφόρμα ήταν “ευάλωτη σε σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες”, αφού δεν έκανε ενδελεχή έλεγχο των πελατών της και είχε πολλές ύποπτες συναλλαγές που δεν είχε ελέγξει.