Η Toyota μετέτρεψε δύο Corolla από τη δεκαετία του '80 σε ηλεκτρικά (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαταρίες και υδρογόνο
14 Ιανουαρίου 2023 10:31
Η Toyota μετέτρεψε δύο Corolla από τη δεκαετία του '80 σε ηλεκτρικά (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Toyota παρουσιάζει δύο θρύλους της αυτοκίνησης της δεκαετίας του ’80 στο Tokyo Auto Salon στην Ιαπωνία. Μόνο που τα συγκεκριμένα Corolla, έχουν μετατραπεί για να κινούνται με υδρογόνο και μπαταρίες.

Συγκεκριμένα, το AE86 BEV Concept χρησιμοποιεί τεχνολογίες “ηλεκτρικοποίησης” που ανέπτυξε η Lexus, χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά από ένα υβριδικό Tundra και ένα Prius. Μάλιστα υπάρχει κάτι που δε βλέπουμε συχνά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα: ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Παρόλο που η Toyota προσπάθησε να διατηρήσει την αυθεντική εμπειρία οδήγησης του AE86, ο κινητήρας αποδίδει 48 ίππους, λιγότερο από τους μισούς του αυθεντικού μοντέλου.

Η Toyota μετέτρεψε και ένα ακόμα AE86 για να κινείται με υδρογόνο, για να προσφέρει “την εμπειρία ήχου και δόνησης” ενός κινητήρα βενζίνης χωρίς τους ρύπους. Ορισμένα ανταλλακτικά προήλθαν από το Mirai, το πειραματικό όχημα της Toyota με υδρογόνο. Δεν μπορεί να έχει όμως ούτε αυτό τις επιδόσεις του αυθεντικού AE86, καθώς τα οχήματα υδρογόνου το χρησιμοποιούν σε μορφή κυψελών καυσίμου χωρίς να το καίνε στον κινητήρα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να απολαύσουν την οδηγική ζωή τους με τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα. Παρόλο που η τεχνολογία μετατροπής των AE86 βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, συζητώντας σήμερα για αυτήν με τους λάτρεις των αυτοκινήτων, ελπίζω να απορρίψω το φόβο πως δε θα μπορέσουν να οδηγούν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα όταν γίνουμε ουδέτεροι στον άνθρακα. Το αντίθετο, υπάρχει ένα μονοπάτι που μπορούν να πάρουν οι λάτρεις των αυτοκινήτων. – Akio Toyoda, CEO της Toyota