Η Tesla μειώνει σημαντικά τις τιμές των οχημάτων της παγκοσμίως

Σε μία προσπάθεια να παραμείνει ανταγωνιστική
14 Ιανουαρίου 2023 09:32
Η Tesla μειώνει σημαντικά τις τιμές των οχημάτων της παγκοσμίως

Καθώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν πλέον ηλεκτρικά μοντέλα, η Tesla αποφάσισε να μειώσει τις τιμές των οχημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πτώση τιμής μπορεί να φτάνει ακόμα και το 20% σε ορισμένες περιπτώσεις και έρχεται μετά την προειδοποίηση του Elon Musk για μία επερχόμενη παγκόσμια ύφεση και υψηλότερα επιτόκια. Έτσι, η μείωση τιμών είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ανάπτυξη, έστω και σε βάρος των κερδών.

Το 2022 ήταν η χειρότερη χρονιά για τη μετοχή της Tesla, κυρίως λόγω της ασχολίας του Musk με το Twitter και της μειωμένης ανάπτυξης της εταιρίας στην Κίνα. Οι μειώσεις τιμών έφτασαν πρώτα στην Ασία και την Παρασκευή ακολούθησαν μειώσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Οι μειώσεις τιμών μπορούν να συνδυαστούν με κρατικές επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου που ισχύουν σε αρκετές χώρες, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος απόκτησης ενός Tesla.

Στη Γερμανία οι τιμές έχουν πέσει από 1% έως 17%. Το κορυφαίο Model Y σημείωσε πτώση τιμής €9.100 και πλέον πωλείται στα €44.890. Στη Γαλλία, με κρατική επιδότηση €5.000, το Model 3 κοστίζει €39.990. Πτώση τιμής σημειώνεται επίσης σε Αυστρία και Ελβετία.

Την πτώση τιμής δεν είδαν με καλό μάτι όσοι αγόρασαν πρόσφατα ένα Tesla, εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις της εταιρίας. Μάλιστα στην Κίνα, πελάτες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στα κέντρα διανομής της Tesla, απαιτώντας αποζημίωση.