Microsoft: Απεριόριστες ημέρες άδειας για τους υπαλλήλους της

Η πανδημία άλλαξε τα πάντα
12 Ιανουαρίου 2023 09:38
Microsoft: Απεριόριστες ημέρες άδειας για τους υπαλλήλους της

Η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα αδειών για τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ το οποίο ονομάζει “Discretionary Time Off”. Με το νέο αυτό σύστημα η εταιρία πρακτικά δίνει απεριόριστες ημέρες άδειας στους υπαλλήλους της.

Το πώς, πότε και πού κάνουμε τη δουλειά μας έχει αλλάξει δραματικά. Και μέσα από αυτήν την αλλαγή, ο εκμοντερνισμός της πολιτικής αδειών σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο ήταν το επόμενο φυσικό βήμα.

Οι αλλαγές ξεκινούν από τις 16 Ιανουαρίου και θα ισχύει ακόμα και για νέους υπαλλήλους. Η Microsoft θα προσφέρει 10 ημέρες εταιρικής άδειας, άδειες απουσίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες ψυχικής υγείας, καθώς και άδειες για εκπλήρωση καθηκόντων ενόρκου ή πένθους. Οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν άδεια την οποία δεν έχουν λάβει, θα την πληρώνονται κάθε Απρίλιο του έτους.

Το νέο σύστημα δεν αφορά ωρομίσθιους ή υπαλλήλους σε άλλες χώρες καθώς κάθε χώρα έχει το δικό της εργασιακό καθεστώς. Οι ημέρες άδειας θα πρέπει βέβαια να έχουν έγκριση από τον προϊστάμενο, όπως ισχύει και σε άλλες εταιρίες με παρόμοιο καθεστώς όπως το LinkedIn.

Να θυμίσουμε πως η Microsoft έχει επιτρέψει σε περισσότερους εργαζόμενους να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, ενώ είχε προσφέρει bonus $1.500 κατά την πανδημία. Η Microsoft πειραματίζεται συχνά με εναλλακτικές μορφές απασχόλησης και η ιαπωνική θυγατρική της είχε υιοθετήσει την τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία το 2019. Το συγκεκριμένο πείραμα έδειξε αύξηση παραγωγικότητας κατά 39.9%.