Η Apple θέλει να σταματήσει να χρησιμοποιεί οθόνες της Samsung στις συσκευές της

Και ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα το 2024
11 Ιανουαρίου 2023 16:11
Η Apple θέλει να σταματήσει να χρησιμοποιεί οθόνες της Samsung στις συσκευές της

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του γνωστού και έμπιστου ρεπόρτερ του Bloomberg, Mark Gurman, η Apple σκοπεύει σύντομα να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τις δικές τις custom οθόνες στις συσκευές της, χωρίς να εξαρτάται από τρίτους, όπως η Samsung, για τα panels της.

Αναλυτικότερα, η Apple σκοπεύει να κάνει την αρχή το 2024 με τη νέα γενιά του high-end Apple Watch. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός θα αφήσει στο παρελθόν την OLED οθόνη που χρησιμοποιεί τώρα το Apple Watch Ultra, αντικαθιστώντας την με μια MicroLED τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η ίδια. Απώτερος στόχος φυσικά είναι να σταματήσει να χρησιμοποιεί panels τρίτων εταιριών και στα iPhones, τα οποία είναι τα σημαντικότερα και πιο κερδοφόρα προϊόντα της.

Μάλιστα, η αναβάθμιση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη φωτεινότητα, πιο έντονα χρώματα και καλύτερες γωνίες θέασης. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, άτομα που έχουν δει από κοντά την MicroLED οθόνη της Apple σε ένα πρωτότυπο του επόμενου Apple Watch, ανέφεραν πως το περιεχόμενο έμοιαζε λες και είναι ζωγραφισμένο πάνω στο γυαλί.

Φυσικά, παρόλο που οι νέες οθόνες θα σχεδιάζονται από την Apple, η τελική κατασκευή θα γίνεται και πάλι από κάποιον εξωτερικό προμηθευτή, αλλά όπως και να ‘χει τα οφέλη θα είναι πολλά για την εταιρία. Συνολικά η Apple προσπαθεί να επεξαρτηθεί από όλες τις τρίτες εταιρίες και τα τελευταία χρόνια για παράδειγμα έχει αφήσει στο παρελθόν την Intel και τους επεξεργαστές της για τους Mac υπολογιστές, ενώ σκοπεύει να σταματήσει να χρησιμοποιεί και το chip δικτύωσης της Qualcomm για την χρήστη των δικτύων τηλεπικοινωνιών από τα smartphones της και τις άλλες συσκευές της.

Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να της προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και φυσικά υψηλότερα περιθώρια κέρδους στην Apple. Από την άλλη, το πλήγμα για τους τωρινούς προμηθευτές της, όπως η LG, η Sharp και η Samsung σίγουρα θα είναι μεγάλο. Για την ιστορία, η Apple ευθύνεται για το 36% των συνολικών εσόδων της LG Display!