Windows 11: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον File Explorer

Η Microsoft θέλει να εκμοντερνιστεί την εμπειρία
10 Ιανουαρίου 2023 23:44
Windows 11: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον File Explorer

Όπως όλα δείχνουν, η προσθήκη των καρτελών στον File Explorer των Windows 11 πριν μερικούς μήνες, ήταν μόνο η αρχή για μια πολύ μεγαλύτερη αλλαγή. Συγκεκριμένα, η Microsoft εργάζεται για να εκμοντερνιστεί την εμπειρία περιήγησης σε φακέλους, αλλάζοντας τόσο την Home ενότητα όσο και το interface εντός του κάθε φακέλου.

Αναλυτικότερα, προγραμματιστές που σκάλισαν τον κώδικα των νεότερων preview builds των Windows 11 ανακάλυψαν αναφορές σε μια διαφορετική Home ενότητα, καθώς και σε μια ανανεωμένη πλαϊνή μπάρα. Η Microsoft φαίνεται πως θέλει να φέρει κάθε πτυχή του File Explorer στο σήμερα, αφού αυτή τη στιγμή η εμπειρία είναι κάπως κατακερματισμένη. Ναι μεν η εφαρμογή έχει ένα νέο, απλοποιημένο header στα Windows 11, αλλά ο υπόλοιπος σχεδιασμός της έχει παραμείνει απείραχτος από τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από το redesign του Home και της πλαϊνής μπάρας, στον κώδικα ανακαλύφθηκαν και αναφορές σε νέα χαρακτηριστικά, όπως τα "Activities", "Conversations", "Shared Status" και "Insights", τα οποία μάλλον σχετίζονται με το Microsoft 365 και τις εφαρμογές του, όπως το Word.

Για την ώρα η Microsoft δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά, όπως ξέρουμε, μέσα στο 2023 αναμένονται τουλάχιστον δύο μεγάλες αναβαθμίσεις για το λειτουργικό σύστημα. Επομένως, δεν αποκαλείται μέσα στους επόμενους μήνες να δούμε την εταιρία να ανοίγει τα χαρτιά της σχετικά με τα όσα σχεδιάζει για το μέλλον των Windows 11.