Αυτό το έξυπνο ηλεκτρικό καρότσι μωρού πάει…χωρίς χέρια και κοστίζει σχεδόν €3,500! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φρενάρει μόνο του και κάνει τις ανηφόρες παιχνιδάκι
08 Ιανουαρίου 2023 18:54
Αυτό το έξυπνο ηλεκτρικό καρότσι μωρού πάει…χωρίς χέρια και κοστίζει σχεδόν €3,500! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αμέτρητα έξυπνα προϊόντα, τα οποία φέρνουν την τεχνολογία εκεί που πολλές φορές δεν την περιμένει κανείς. Τώρα στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί το έξυπνο κορίτσι μωρού Glüxkind Ella, το οποίο παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CES 2023, όντας ένας από τα προϊόντα που διακρίθηκαν από τα Innovation Awards της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το GlüxKind Ella δημιουργήθηκε από δύο γονείς που ένιωσαν απεγνωσμένοι κάνοντας έρευνα αγοράς για να βρούνε το κατάλληλο καρότσι, όταν γενήθηκε η κόρη τους. Κάπως έτσι λοιπόν αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους, ξεκινώντας μια startup εταιρία.

Το έξυπνο κορίτσι τους έχει όλα τα βασικά που ψάχνει κάποιος γονέας, όπως άνεση και προστασία για το παιδί του, σχεδιασμό που διπλώνει, μεγάλες ρόδες, κ.ο.κ. Ωστόσο, αυτό που το κάνει έξυπνο είναι τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του.

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν το  GlüxKind Ella; Χάρη στο μοτέρ στο κάτω μέρος του προσφέρει υποβοήθηση, όπως ακριβώς ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Έτσι, κάνει το ανέβασμα σε ανηφόρες ή τις off-road βόλτες στο γρασίδι πανεύκολες. Ο γονέας πρέπει και πάλι να σπρώχνει, αλλά η δύναμη που χρειάζεται είναι σημαντικά μειωμένη. Τα προηγμένα του χαρακτηριστικά δε σταματούν εκεί όμως, αφού το καρότσι μπορεί να φρενάρει αυτόματα μόνο του αν ανιχνευθεί πως ο γονέας το έχει αφήσει σε κατηφόρα, ενώ μπορεί να πάει βόλτα και…χωρίς χέρια! Ναι, το Ella μπορεί να προχωράει αυτόνομα μπροστά από το γονέα, εφόσον -για λόγους ασφαλείας- το παιδί δε βρίσκεται στο καρότσι.

Συνεχίζοντας, χάρη στους 360 μοιρών αισθητήρες του και έναν AI αλγόριθμο, το καρότσι μπορεί να ειδοποιήσει τους γονείς για τυχόν κινδύνους αν είναι απρόσεχτοι, ενώ υπάρχουν και χαρακτηριστικά όπως mode ύπνου που κάνει αυτόματα μπροστά πίσω, όσο ο γονέας ξεκουράζεται. Φυσικά, για τον έλεγχο των πάντων υπάρχει ειδική smartphone εφαρμογή, από την οποία μπορεί να ελέγχει κάποιος και το ενσωματωμένο GPS.

Το GlüxKind Ella αναμένεται να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού μέσα από το Kickstarter αυτή την άνοιξη, με την τιμή για τα πρώτα 100 καρότσια να ανέρχεται στο τσουχτερό ποσό των $3,800!

Η λειτουργία ύπνου ‘Rock-My-Baby’:

Δείτε εν δράσει το έξυπνο κορίτσι μωρού Glüxkind Ella:

Tags: