CES 2023: Το νέο laptop της Lenovo έχει δύο οθόνες και παίρνει ό,τι μορφή θέλετε!

Γνωρίστε το Yoga Book 9i
06 Ιανουαρίου 2023 23:54
CES 2023: Το νέο laptop της Lenovo έχει δύο οθόνες και παίρνει ό,τι μορφή θέλετε!

Η σειρά Yoga της Lenovo ήταν πάντα πειραματική με το form factor, περιλαμβάνοντας συσκευές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Τώρα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας CES 2023, η εταιρία ήρθε να παρουσιάσει το Yoga Book 9i, μια από τις πιο φιλόδοξες υλοποιήσεις laptop με δύο οθόνες που έχουμε δει.

Εξωτερικά, το Yoga Book 9i μοιάζει με έναν κανονικό, συνηθισμένοι laptop. Όλα αλλάζουν όμως όταν κάποιος το ανοίγει, αφού και στο πάνω και στο κάτω μέρος του υπάρχουν 2.8K OLED οθόνες των 13.3 ιντσών. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια laptops της αγοράς που έχουν δύο οθόνες, η διάταξη που επέλεξε η Lenovo δεν αφήνει κανένα περιθώριο για φυσικό πληκτρολόγιο.

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του και για να μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη, εντός της συσκευασίας η Lenovo θα περιλαμβάνει διάφορα αξεσουάρ: Ένα ασύρματο φυσικό πληκτρολόγιο, μια ευέλικτη βάση στήριξης και μια γραφίδα. Με αυτά τα αξεσουάρ το Yoga Book 9i μπορεί να μετατραπεί σε laptop με κανονικό πληκτρολόγιο και τις δύο οθόνες τη μια κάτω από την άλλη για περιπτώσεις χρήσης που θέλουν κάθετο χώρο, όπως ο προγραμματισμός. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το πληκτρολόγιο και ως dual screen laptop, με τη μια οθόνη δίπλα στην άλλη. Φυσικά, αν κάποιος θέλει παραλείπει εντελώς τα αξεσουάρ για περιπτώσεις χρήσης που ωφελούν περισσότεροι οι δύο οθόνες, όπως το σκίτσο στο Photoshop.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα των διάφορων αξεσουάρ από το μέσο engadget.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, το Yoga Book 9i είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Core i7 13ης γενιάς, DDR5 μνήμη έως 16 GB, 512 GB αποθηκευτικού χώρου και τρεις θύρες USB-C με Thunderbolt 4. Μάλιστα, παρόλο που το πάχος του ανέρχεται σε μόλις 0,63 ίντσες, η Lenovo κατάφερε να χωρέσει στο εσωτερικό του και μεγάλη μπαταρία των 80Whr. Βέβαια, οι δύο οθόνες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αμέτρητες ώρες μακριά από την πρίζα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας μια πλήρης φόρτιση του Yoga Book 9i μπορεί να κρατήσει το laptop ενεργό για περίπου επτά ώρες στη λειτουργία διπλής οθόνης ή για περίπου 14 ώρες, όταν χρησιμοποιείται μόνο μία από τις δύο οθόνες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη φιλόδοξη και ιδιαίτερη συσκευή, καθώς και για όλες τις υπόλοιπες ανακοινώσεις της Lenovo από τη CES 2023 μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.