AFEELA: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Sony και Honda!

Αποκαλύφθηκε το νέο κοινό brand
05 Ιανουαρίου 2023 14:24
AFEELA: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Sony και Honda!

Από το Μάρτιο του περασμένου έτους γνωρίζουμε πως η Sony και η Honda είχαν σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, συνδυάζοντας την πλούσια τεχνογνωσία που διαθέτουν. Τώρα, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως, της CES 2023, το εγχείρημα των δύο ιαπωνικών κολοσσών απέκτησε επιτέλους όνομα: AFEELA.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Sony ανακοινώθηκε πως το κοινό brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων των δύο εταιριών θα ονομάζεται AFEELA, με το πρώτο τους όχημα να καταφθάνει στην αμερικανική αγορά το 2026. Μάλιστα, στη σκηνή της έκθεσης υπήρχε και ένα πρωτότυπο, το οποίο μπορείτε να δείτε στις εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο.

Στόχος των δύο εταιριών είναι να προσφέρουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ψυχαγωγία, virtual και augmented reality, για μια πραγματικά μοναδική οδιγική εμπειρία. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση και έτσι το πρώτο όχημα της AFEELA θα περιλαμβάνει πάνω από 40 εξωτερικούς αισθητήρες, όπως κάμερες, ραντάρ, υπερήχους και Lidar.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες πινελιές του οχήματος που παρουσίασε στην έκθεση η Sony είναι η φωτεινή μπάρα στο μπροστά μέρος, η οποία μπορεί να δείξει και πληροφορίες όπως το επίπεδο της μπαταρίας. Η εμφάνιση συνολικά είναι αρκετά φουτουριστική, με κλειστή μάσκα και μια γυαλιστερή μαύρη ηλιοροφή οροφή. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τεράστιες οθόνες από άκρη σε άκρη, με τη Sony να επισημαίνει πως η εμπειρία του οχήματος θα βελτιώνεται διαρκώς με αναβαθμίσεις λογισμικού μέσω 5G δικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της AFEELA πατώντας εδώ.