Οι νέες OLED τηλεοράσεις της LG για το 2023 είναι έως και 70% πιο φωτεινές

Αποκαλύφθηκαν τα φετινά μοντέλα
04 Ιανουαρίου 2023 17:14
Οι νέες OLED τηλεοράσεις της LG για το 2023 είναι έως και 70% πιο φωτεινές

Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως, η CES 2023, λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Λος Άντζελες και φυσικά η LG δε μπορούσε να λείπει. Συγκεκριμένα, ο κορεατικός κολοσσός αποκάλυψε τις νέες του OLED τηλεοράσεις για φέτος που φέρνουν μια πολύ σημαντική αναβάθμιση που θα εκτιμήσουν όσοι ζουν σε πολύ φωτεινά σπίτια και όχι μόνο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι νέες OLED evo τηλεοράσεις της LG μπορούν πιάσουν έως και 70% υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας χάρη στο νέο Brightness Booster Max χαρακτηριστικό που αυξάνει σημαντικά την μέγιστη φωτεινότητα του κάθε μοναδικού pixel. Σύμφωνα με αναφορές, τα νέα panels της εταιρίας φτάνουν τα 1,800 nits, αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε τον επίσημο αριθμό.

Φέτος, η LG δε θα φέρει στην αγορά A μοντέλα. Πλέον η εισαγωγικού επιπέδου OLED τηλεόρασή της θα είναι η B3 που θα έρχεται στις 55, 65 ή 75 ίντσες, ενώ η σειρά που μάλλον θα ενδιαφέρει τους περισσότερους, η C3, θα έχει μοντέλα από 42 έως και 83 ίντσες. Το line-up πλαισιώνουν τα premium 8K μοντέλα της Z3 σειράς στις 77 και 88 ίντσες και τα G3 μοντέλα που θα είναι διαθέσιμα από τις 55 έως τις 97 ίντσες.

Πέρα από την καλύτερη φωτεινότητα, όλα τα G3, C3 και τα 8K Z3 μοντέλα θα έρχονται με τον νέο a9 Gen 6 επεξεργαστή, ο οποίος επιτρέπει προηγμένες τεχνολογίες, όπως AI upscaling του περιεχομένου, HDR tone mapping και object-based sharpening. Μάλιστα, χάρη στο νέο chip οι τηλεοράσεις προσφέρουν 9.1.2 surround ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία τους, ενώ η LG αποκάλυψε και το WOW Orchestra χαρακτηριστικό της που είναι αντίστοιχο με το Q-Symphony της Samsung, επιτρέποντας σε συμβατές ηχόμπαρες να δουλεύουν ταυτόχρονα με τα ηχεία της τηλεόρασης για μια πιο πλούσια ηχητική εμπειρία.

Τέλος, άλλη μια αλλαγή των νέων μοντέλων του 2023 είναι το UI. Η LG αναγνώρισε πως το interface μπορεί να είναι πιο σύνθετο για κάποιους και έτσι ανανέωσε την εμπειρία με το webOS 23, μειώνοντας το scrolling που χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο περιεχόμενο που θέλει.

Tags: