Η Alienware έφτιαξε το πρώτο της PC monitor με ρυθμό ανανέωσης 500Hz!

Για αυτούς που η ομαλότητα το παν!
03 Ιανουαρίου 2023 22:18
Η Alienware έφτιαξε το πρώτο της PC monitor με ρυθμό ανανέωσης 500Hz!

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Λος Άντζελες, στη CES 2023, η Alienware αποκάλυψε την πρώτη της οθόνης με ρυθμό ανανέωσης 500Hz, η οποία υπόσχεται απίστευτα ομαλό gaming.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το 500Hz Gaming Monitor -όπως είναι το επίσημο όνομά του- έχει διαγώνιο που αγγίζει τις 24.5 ίντσες, με Full HD ανάλυση (1920x1080). Το πάνελ που χρησιμοποιείται είναι IPS και συμβατό με τη G-SYNC τεχνολογία της Nvidia, για να προσφέρει μια εμπειρία χωρίς tearing. Όσον αφορά την απεικόνιση των χρωμάτων, καλύπτεται το 99% του sRGB, ενώ υπάρχει και HDR και συγκεκριμένα πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400.

Επιστρέφοντας στην αμεσότητα και στην ομαλότατα που είναι τα δυνατά σημεία του 500Hz Gaming Monitor, ο πραγματικός ρυθμός ανανέωσης είναι 480Hz, αλλά το panel μπορεί να γίνει overclock για να πιάσει τα 500Hz. Ο χρόνος απόκρισης της οθόνης είναι προφανώς αστραπιαίος και ανέρχεται σε μόλις 0.5ms (GtG), κάτι που μεταφράζεται σε ελάχιστο ghosting και ultra-low latency, ιδανικό για ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Το 500Hz Gaming Monitor της Alienware έρχεται επίσης εξοπλισμένο με ένα γαντζάκι για να στερεώνει ο χρήστης τα ακουστικά του, ενώ διαθέτει και οπίσθιο AlienFX φωτισμό, που μπορεί να τροποποιηθεί πλήρως. Για την ώρα η τιμή της οθόνης δεν αποκαλύφθηκε, αλλά η εταιρία υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερα πριν την κυκλοφορία της, η οποία είναι προγραμματισμένη για την 21η Μαρτίου στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.