Samsung: Διπλώνει και ανασύρεται η εντυπωσιακή Hybrid OLED οθόνη της

Παρουσιάστηκε στη CES 2023 και ίσως τη δούμε σε μελλοντικές συσκευές της
03 Ιανουαρίου 2023 19:46
Samsung: Διπλώνει και ανασύρεται η εντυπωσιακή Hybrid OLED οθόνη της

H Samsung Display αποδεικνύει περίτρανα πως πρωτοπορεί στην κατασκευή οθονών, καθώς μια ανάσα πριν την επίσημη έναρξη της CES 2023 παρουσίασε την Flex Hybrid OLED οθόνη της, η οποία έχει τη δυνατότητα να διπλώνεται και να σύρεται (Foldable/slidable). 

Το εν λόγω panel οθόνης αναμένεται να ενσωματωθεί σε μελλοντικά smartphones, tablets και laptops της Samsung, επομένως μην απορήσετε εάν δείτε ένα αναδιπλούμενο και συρούμενο Galaxy S25 Ultra ή Galaxy Z Fold 6

Όπως ανέφερε η Samsung, η Flex Hybrid OLED οθόνη μπορεί και ξεδιπλώνει από τη μία μεριά της, ενώ από την άλλη επεκτείνεται και ανασύρεται (slidable). Έτσι, μπορεί να μεταμορφώνεται είτε σε μια οθόνη 10 ιντσών αναλογίας 4:3 ή σε μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη 12.4" ιντσών αναλογίας 16:10

Δείτε εικόνες από την Samsung Flex Hybrid OLED οθόνη: 

Παρουσίασε επίσης δύο ακόμη τέτοιες φουτουριστικές οθόνες, τα Flex Slidable Solo και Flex Slidable Duet. Στην πρώτη όπως αποκαλύπτει η ονομασία της ανασύρεται από τη μία πλευρά και από 14 ίντσες μεγαλώνει στις 17 ίντσες, ενώ η δεύτερη επεκτείνεται και από τις δύο πλευρές μετατρέποντας την επίσης από 14 στις 17.3 ίντσες. 

Χάρη σε αυτές τις πρωτοποριακές OLED οθόνες η Samsung ευελπιστεί να ανοίξει τους ορίζοντες των φορητών smart συσκευών και να επαναπροσδιορίσουν τις κατηγορίες των smartphones, tablets και laptops. Tα δύο αυτά ανασυρόμενα panel οθονών θα υπάρχουν προς επίδειξη στο showfloor της CES 2023 στο Las Vegas.

Η παρουσία της Samsung στη CES 2023 θα περιλαμβάνει και τα νέα QD-OLED μοντέλα τηλεοράσεων και monitors, που αναμένονται να έρθουν σε μεγέθη των 77", 65", 55", 49" και 34" ιντσών.