Το Twitter έφαγε μήνυση γιατί έχει αφήσει απλήρωτα τα ενοίκια για τα γραφεία του!

Χρωστάει χιλιάδες δολάρια!
02 Ιανουαρίου 2023 09:02
Το Twitter έφαγε μήνυση γιατί έχει αφήσει απλήρωτα τα ενοίκια για τα γραφεία του!

Από τη στιγμή που ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022 για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει πάρει πολλά δραστικά μέτρα για να εξοικονομήσει χρήματα και να κάνει την εταιρία κερδοφόρα, τονίζοντας πως τα οικονομικά της ήταν σε τροχεία πτώχευσης. Μεταξύ άλλων, ο μεγιστάνας προέβη σε μαζικές απολύσεις προσωπικού, εισήγαγε τη νέα συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue και σταμάτησε μέχρι και τη διανομή δωρεάν φαγητού στους εναπομείναντες υπαλλήλους.

Ένα από τα μέτρα αυτά φαίνεται πως ήταν και η παράλειψη πληρωμής των ενοικίων για τα κεντρικά γραφεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ναι, καλά διαβάσατε! Όπως μεταφέρει το Bloomberg, το Twitter δέχθηκε μήνυση, καθώς πλέον έφτασε να χρωστάει $136,250 σε απλήρωτα ενοίκια για τα γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο.

Το κτήριο ανήκει στην Columbia Reit - 650 California LLC που ειδοποίησε το Twitter στις 16 Δεκεμβρίου, δίνοντάς του διορία πέντε ημέρες για να καταβάλει τα ενοίκια. Βέβαια, η εταιρία του Musk τελικά δε συμμορφώθηκε, σύμφωνα με το νομικό έγγραφο που κατατέθηκε την Πέμπτη σε πολιτειακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Μάλιστα, το Twitter όχι απλώς δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο για τα κεντρικά του, αλλά και για κανένα άλλο από τα παγκόσμια γραφεία του, εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times από τις 13 Δεκεμβρίου. Συγχρόνως, η εταιρεία δέχθηκε και μια ακόμη μήνυση νωρίτερα μέσα στο Δεκέμβριο, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει για δύο πτήσεις.