Η περιουσία του Elon Musk «πετσοκόπηκε» το 2022 – Αυτό είναι το τεράστιο ποσό που έχασε

Δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
30 Δεκεμβρίου 2022 19:52
Η περιουσία του Elon Musk «πετσοκόπηκε» το 2022 – Αυτό είναι το τεράστιο ποσό που έχασε

Το 2022 είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Elon Musk, αφού η περιουσία του είχε κορυφωθεί λίγό πριν, στις 4 Νοεμβρίου του 2021, αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Ο μεγιστάνας, χάρη στην εξαιρετική πορεία της μετοχής της Tesla, από την αξία της οποίας διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό η περιουσία του, είχε γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Fast forward ένα χρόνο αργότερα και λίγο πριν την εκπνοή του έτους, ο Musk έχασε αυτόν τον τίτλο. Το 2022 ήταν κατακόκκινη χρονιά για τα οικονομικά του, αφού η συνολική του περιουσία «βούλιαξε» με απώλειες -48.8%. Ο Musk είναι λοιπόν αυτή τη στιγμή ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχοντας χάσει περισσότερα μέσα στο 2022 από κάθε άλλο δισεκατομμυριούχο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Bloomberg Billionaires Index, μέσα στο 2022 ο Elon Musk έχασε συνολικά 132 δισεκατομμύρια δολάρια! Από τα $340 δις το Νοέμβριο του 2021, η περιουσία του Musk έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο της στις 27 Δεκεμβρίου του 2022, όταν άγγιξε τα $130 δις.

Φυσικά, η βουτιά από τα $340 δις στα $130 δις μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες. Γενικότερα το 2022 αμέτρητες μετοχές κατέγραψαν τεράστιες απώλειες, αφού η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού φόβισε πολλούς επενδυτές. Συγχρόνως, ο Musk βρέθηκε στο στόχαστρο για την εξαγορά του Twitter, κάνοντας πολλές κινήσεις και δηλώσεις που κρίθηκαν αμφιλεγόμενες, κάτι που φόβισε περεταίρω τους επενδυτές της Tesla, με τη μετοχή της να καταγράφει αντίστοιχες απώλειες φέτος.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Elon Musk είναι ο επικεφαλής της Tesla, μια εταιρία που έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ενώ έχει ιδρύσει και την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, όντας η ηγέτης του κλάδου το 2022, με περισσότερες εκτοξεύσεις από κάθε ανταγωνιστή.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής. Μέσα στο 2022, πρόσθεσε στη μεγάλη αυτή λίστα και το Twitter, το πασίγνωστο social media που εξαγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.