Pokimane: Η πασίγνωστη streamer θέλει νόμους για το trolling στο internet

Δήλωσε διατεθειμένη να μιλήσει σε πολιτικούς
28 Δεκεμβρίου 2022 19:03
Pokimane: Η πασίγνωστη streamer θέλει νόμους για το trolling στο internet

Η Pokimane, μια από τις δημοφιλέστερες streamer του Twitch, με εκατομμύρια ακόλουθους, αποκάλυψε πως θα ήθελε να συνεισφέρει στις προσπάθειες καθιέρωσης μιας νέας νομοθεσίας που θα προέβλεπε επιπτώσεις για τις πράξεις των χρηστών στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, η streamer, η οποία διάφορες φορές στο παρελθόν έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης εξαιτίας περιστατικών παρενόχλησης από trolls, μίλησε σχετικά με το θέμα σε ένα live stream που πραγματοποίησε στις 23 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτού του stream η Pokimane αποκάλυψε την ιδέα της για μια νέα νομοθεσία που θα περιορίσει το trolling στο internet, επισημαίνοντας πως είναι διατεθειμένη να μιλήσει και με πολιτικούς σχετικά με το ζήτημα.

Μιλώντας σχετικά, η streamer τόνισε:

Θα ήθελα να διευκολύνω τη δημιουργία μιας νομοθεσίας που θα καθιστά τους ανθρώπους υπόλογους για τις πράξεις τους στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν πρέπει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί το θέμα μπορεί να ταράξει κάποιους, αλλά ναι. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες οργανώσεις που ασχολούνται με συγκεκριμένους τέτοιους σκοπούς και αν με ακούνε, να ξέρετε: «Αν ποτέ χρειαστείτε κάποιον, είμαι το κορίτσι σας».

Φυσικά, πολλοί χρήστες στο live chat του Twitch επισήμαναν πως μια τέτοια νομοθεσία ελλοχεύει κινδύνους για την ελευθερία του λόγου, ενώ άλλοι συμφώνησαν μαζί της. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από το εν λόγω live stream της παρακάτω: