Η Huawei βρήκε τρόπο να κυκλοφορήσει τηλέφωνα με 5G  

Παρακάμπτοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Huawei βρήκε τρόπο να κυκλοφορήσει τηλέφωνα με 5G

Οι κυρώσεις των Αμερικανών στην Huawei της απαγορεύουν να χρησιμοποιεί τα δικά της chipsets ή 5G chipsets από την Qualcomm και έτσι η κινεζική εταιρία έχει περιοριστεί στο να χρησιμοποιεί 4G chipsets από την Qualcomm. Τώρα όμως φαίνεται πως βρήκε ένα τρόπο να παρακάμψει την απαγόρευση και να προσφέρει το πρώτο της 5G τηλέφωνο εδώ και πολύ καιρό.

Στην εξίσωση μπήκε η Wiko, μία γαλλικής προέλευσης εταιρία που δραστηριοποιούταν μόνο στην Ευρώπη. Τώρα η Wiko αποφάσισε να μπει στην κινεζική αγορά με το smartphone Wiko 5G, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα Huawei Nova 9 SE αλλά με υποστήριξη 5G.

Το Wiko 5G έρχεται με Snapdragon 695 chip από την Qualcomm με 5G υποστήριξη. Διαθέτει LCD οθόνη 6.78 ιντσών με FullHD+ ανάλυση και 120Hz ρυθμό ανανέωσης, 8GB RAM, 128/256GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 4.000mAh που φορτίζει με 66W.

Στο πίσω μέρος διαθέτει τον HM2 αισθητήρα της Samsung στα 108MP, μία ultra-wide 8MP, μία macro 2MP και έναν αισθητήρα βάθους 2MP. Η selfie είναι 16MP. Στο λογισμικό έχουμε το HarmonyOS της Huawei.

Όσον αφορά την τιμή του κυμαίνεται από €269 έως €296 αναλόγως της έκδοσης. Είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα αλλά δεν έγινε γνωστό αν θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές.

Ροη ειδησεων