Τα 10 πιο viral πράγματα του 2022 σύμφωνα με το 9GAG

Στιγμές, challenges, memes και επικαιρότητα σε ένα Top 10 με απ'όλα!
27 Δεκεμβρίου 2022 13:56
Τα 10 πιο viral πράγματα του 2022 σύμφωνα με το 9GAG

Το 9GAG το γνωρίζετε ως τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα memes του κόσμου, όμως έχοντας ενσωματωθεί στην pop κουλτούρα μπορεί πλέον να δει κανείς το σφυγμό των πιο viral πραγμάτων του πλανήτη. 

Έτσι λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2022 μια και καλή -και να μη ξαναγυρίσει θα είπατε κάποιοι από μέσα σας- επέλεξε τα 10 πράγματα που έγιναν περισσότερο viral εντός της χρονιάς, είτε είναι memes, είτε γεγονότα, είτε memes από γεγονότα, είτε τεχνολογικά trends, είτε challenges και σειρές. 

Από τα πιο ενδιαφέροντα rewinds λοιπόν του 9GAG δείτε τι επικράτησε περισσότερο το 2022 και μιλούσαν όλοι για αυτά. 


Το χαστούκι του Will Smith

Ποιος θα ξεχάσει την πιο αξέχαστη πλέον στιγμή στην ιστορία των Oscars; Το χαστούκι του Will Smith στον παρουσιαστή Chris Rock άφησε άφωνο τον πλανήτη που δεν μπορούσε να πιστέψει αν ήταν σικέ ή πραγματικό το σκηνικό. Ήταν η στιγμή που αμαύρωσε την τελετή απονομής του 2022 και την μετέπειτα νίκη του Smith με το Όσκαρ Α' Ανδρικού. 

Η Amber Heard και η μέλισσα

Μια από τις πιο πολύκροτες δίκες των τελευταίων δεκαετιών και του Χόλιγουντ γενικότερα. Η δικαστική διαμάχη Johnny Depp και Amber Heard έκανε το Χόλιγουντ -και όχι μόνο- να ασχολείται με την υπόθεση, η οποία εντός των δικαστικών αιθουσών χάρισαν και μερικές επικές στιγμές για την ποπ κουλτούρα όπως το meme με την Amber Heard και τον σκύλο της που πάτησε μια μέλισσα. 

Blackpink – Pink Venom Challenge

 

Ένα από τα πολλά χορευτικά challenges που λόγω της τεράστιας δημοφιλίας της κορεάτικής μπάντας Blackpink και της φύσης του TikTok έγινε viral. 

"My Money don’t jiggle It Folds" dance compilation

Το έχετε ακούσει πλέον χιλιάδες φορές, συνόδευσε άλλα τόσα memes και tiktoks, οπότε ήταν φυσικό ακόλουθο να γίνει viral το κομμάτι των Louis Theroux, Jason Derulo και Duke (κυρίως όμως το κομμάτι του Theroux). 

"Anya likes this" meme - Spy x Family

Ένα από τα πιο viral memes για φέτος, ειδικά για όσους λιώνουν στις σειρές και τα anime. 

AI πορτραίτα 

Η τεχνητή νοημοσύνη έκανε το mainstream πάτημα και τώρα το ευρύ κοινό βλέπει και μπορεί να χρησιμοποιεί τις δυνατότητές της. Από τα πρώτα viral πράγματα που έγιναν χάρη στη δύναμη της ΑΙ ήταν τα πορτραίτα και η επονομαζόμενη "ΑΙ τέχνη" γενικότερα. 

Stranger Things 4 - "Running up that hill" viral σκηνή

Σάρωσε τα πάντα η 4η σεζόν του Stranger Things και κατέκτησε επάξια την ποπ κουλτούρα, τα social media και την κορυφή του Netflix. Η σκηνή με το τραγούδι "Running up that Hill" της Kate Bush έγινε ύμνος της σειράς και έφερε το κομμάτι μέχρι και στην κορυφή των streaming υπηρεσιών όπως το Spotify, καθώς μια ολόκληρη νέα γενιά το ανακάλυπτε.  

AJR – Worlds Smallest Violin

Ένα κομμάτι που επίσης έγινε γνωστό χάρη στο TikTok και τη χρήση του ως ηχητικό χαλί σε εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο της πλατφόρμας. 

Gyaru peace sign

Η χειρονομία που έγινε viral χάρη στους αστέρες της K-Pop μουσικής, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση και στον δυτικό κόσμο. Πρόκειται για μια παραλλαγή του "σήματος της νίκης" με το παραδοσιακό "V", το οποίο στην προκειμένη είναι ένα ανάποδο "V". Η προέλευσή του χρονολογείται από τα 70s όπου κυριαρχούσε μια υποκουλτούρα της μόδαςsστην Ιαπωνία που λεγόταν gyaru. 

Cyberpunk Edgerunners

To κομμάτι "I Really want to Stay at Your House" της βρετανίδας τραγουδίστριας Rosa Walton, έγινε ο ύμνος της anime σειράς, Cyberpunk: Edgerunners, και εκτόξευσε τη δημοφιλία του στα social media και ειδικά μέσα από το TikTok. Όσοι την παρακολούθησαν γνωρίζουν το συμβολισμό του για τους χαρακτήρες των David και Lucy. Βοήθησε επίσης στο να διαδοθεί περισσότερο το παιχνίδι Cyberpunk 2077 αφού τον καιρό που έγινε trending στην υπηρεσία του Netflix, οι πωλήσεις του τίτλου της CD Projekt είχαν σημειώσει μεγάλη άνοδο. 

Δείτε το βίντεο του 9GAG: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 9GAG: Go Fun The World (@9gag)