Viral: Το ρομπότ-ντελιβεράς που “ευχαρίστησε“ έναν περαστικό

Μια πράξη ευγένειας από το πουθενά
18 Δεκεμβρίου 2022 14:04
Viral: Το ρομπότ-ντελιβεράς που “ευχαρίστησε“ έναν περαστικό

Ένας περαστικός στο Cambridge της Μ. Βρετανίας έγινε μάρτυρας μιας ευγενικής πράξης από το πιο αναπάντεχο πράγμα: ένα μικρό ρομπότ ντελιβερά

Όπως διαβάζουμε στην Daily Mail, ο κ. Graham Smith περπατούσε όταν στο δρόμο του είδε ένα ρομπότ ντελιβερά της εταιρίας Starship, το οποίο είχε κολλήσει στο δρόμο του, καθώς δε μπορούσε να βρει διέξοδο και να ανέβει στο ψηλό και παγωμένο πεζοδρόμιο. Ο κ. Smith βλέποντας ότι πάσχιζε το ρομπότ να ανέβει, μαζί με τη σύζυγό του όπου περπατούσαν, έσπευσαν να βοηθήσουν το ρομπότ, δίνοντάς του μια μικρή ώθηση για να ανέβει το κράσπεδο. 

Αυτό που συνέβη μετά όμως τους εξέπληξε, διότι το ρομπότ τους απάντησε λέγοντας "Σας ευχαριστώ, να έχετε μια καλή ημέρα" και συνέχισε τη διαδρομή του." Ο κ. Smith απαθανάτισε το μικρό ρομπότ την ώρα που προσπαθούσε να ανέβει το κράσπεδο. 

Δείτε τη φωτογραφία του ρομπότ: 

Ρομπότ στην Αγγλία χαιρέτησε περαστικό

"Είδα το καημένο αυτό ρομποτάκι να προσπαθεί να ανέβει ένα ψηλό, ολισθηρό κράσπεδο στο Chequers Close, με τις ρόδες του να σπινιάρουν σαν τρελές. Θα έπρεπε να το αφήσουμε αβοήθητο σε τέτοιες συνθήκες; Δεν είχε καν σκουφί" είπε με χιουμοριστική διάθεση στη Daily Mail. 

Η ανάρτησή του έγινε viral στα τοπικά μέσα και πλέον παγκοσμίως, με την ανάρτηση να μετράει εκατοντάδες χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις. 

Για όσους δε γνωρίζουν, τα εν λόγω ρομποτάκια της Starship έχουν λατρευτεί από τους κατοίκους του Cambridge, διότι εκτός από τη δουλειά τους, δίνουν και το καλό παράδειγμα όπως μπορούν, καθώς είναι πολύ ευγενικά, ενώ τραγουδούν και παίζουν μουσική. 

Εκπρόσωπος της Starship δήλωσε για το περιστατικό: "Τα ρομπότ πραγματοποιούν περισσότερες από 140.000 διαβάσεις δρόμων κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, σχεδόν μία κάθε τρία δευτερόλεπτα. Οι περισσότερες από αυτές τις διαδρομές γίνονται αυτόνομα, αλλά στη σπάνια περίπτωση που απαιτείται βοήθεια, τα ρομπότ μπορούν να παρακολουθούνται εξ αποστάσεως. Είναι επίσης αλήθεια ότι που και που τα ρομπότ δεν ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια από έναν φιλικό κάτοικο, ιδιαίτερα σε μια νέα περιοχή που έχουν αρχίσει πρόσφατα να χαρτογραφούν."

Τα ρομποτάκια αυτά χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν διάφορα ψώνια σε κόσμο που δεν μπορεί να βγει έξω, όπως ηλικιωμένοι άνθρωποι και περιμένουν στις ουρές έξω από τα σούπερμάρκετ για να τα φορτώσουν οι υπάλληλοι.