Το iOS “έκλεψε“ μερίδιο αγοράς από το Android το 2022

Πλησιάζει το 1/3 της αγοράς
17 Δεκεμβρίου 2022 10:06
Το iOS “έκλεψε“ μερίδιο αγοράς από το Android το 2022

Το iOS σημείωσε αύξηση του μεριδίου του έναντι του Android στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα νούμερα της StockApps. Η αγορά των smartphones είναι σχετικά σταθερή φέτος και οι οποιεσδήποτε αλλαγές είναι μικρές. Το iOS βρίσκεται λίγο κάτω από το 30% της παγκόσμιας αγοράς και το Android λίγο πάνω από το 70%.

Τα iPhone 14 Pro και Pro Max ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την αύξηση του μεριδίου της Apple, ενώ τα "απλά” iPhone 14 δεν τα πήγαν τόσο καλά όσο αναμενόταν.

Η Apple κερδίζει έδαφος στην mobile αγορά λόγω της επικέντρωσής της στην εμπειρία χρήσης, των καινοτόμων σχεδιασμών και των ποιοτικών προϊόντων. Με την εισαγωγή της νέας ναυαρχίδας iPhone 14 Pro Max, η Apple έδωσε στον εαυτό της ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προσέλκυσε περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα της. Το Android χάνει έδαφος σε αγορές-κλειδιά όπως η Κίνα, λόγω της έλλειψης καινοτομίας και του κατακερματισμού του λογισμικού, κάτι το οποίο έχει ωθήσει τους πελάτες στην Apple. – Edith Reads, αναλύτρια StockApps

Η Apple είναι το μεγαλύτερο “ξένο” brand στην Κίνα και η πρόσφατη πτώση της Huawei έφερε τις δύο εταιρίες σε ίδιο μερίδιο αγοράς στη χώρα.