Το iOS “έκλεψε“ μερίδιο αγοράς από το Android το 2022  

Πλησιάζει το 1/3 της αγοράς

Το iOS “έκλεψε“ μερίδιο αγοράς από το Android το 2022

Το iOS σημείωσε αύξηση του μεριδίου του έναντι του Android στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα νούμερα της StockApps. Η αγορά των smartphones είναι σχετικά σταθερή φέτος και οι οποιεσδήποτε αλλαγές είναι μικρές. Το iOS βρίσκεται λίγο κάτω από το 30% της παγκόσμιας αγοράς και το Android λίγο πάνω από το 70%.

Τα iPhone 14 Pro και Pro Max ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την αύξηση του μεριδίου της Apple, ενώ τα "απλά” iPhone 14 δεν τα πήγαν τόσο καλά όσο αναμενόταν.

Η Apple κερδίζει έδαφος στην mobile αγορά λόγω της επικέντρωσής της στην εμπειρία χρήσης, των καινοτόμων σχεδιασμών και των ποιοτικών προϊόντων. Με την εισαγωγή της νέας ναυαρχίδας iPhone 14 Pro Max, η Apple έδωσε στον εαυτό της ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προσέλκυσε περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα της. Το Android χάνει έδαφος σε αγορές-κλειδιά όπως η Κίνα, λόγω της έλλειψης καινοτομίας και του κατακερματισμού του λογισμικού, κάτι το οποίο έχει ωθήσει τους πελάτες στην Apple. – Edith Reads, αναλύτρια StockApps

Η Apple είναι το μεγαλύτερο “ξένο” brand στην Κίνα και η πρόσφατη πτώση της Huawei έφερε τις δύο εταιρίες σε ίδιο μερίδιο αγοράς στη χώρα.

Ροη ειδησεων