Ο Elon Musk επαναφέρει τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που έγιναν ban

Μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
17 Δεκεμβρίου 2022 09:18
Ο Elon Musk επαναφέρει τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που έγιναν ban

Δύο 24ωρα μετά το ban λογαριασμών δημοσιογράφων από το Twitter υπό το πρόσχημα doxxing, ο μεγιστάνας Elon Musk επανέφερε τους λογαριασμούς επικαλούμενος την απόφαση των χρηστών στη δημοσκόπηση που έκανε στην πλατφόρμα. “Ο κόσμος μίλησε” σημείωσε, αφού μετά από 3.7 εκατομμύρια ψήφους, το 59% ήθελε την άμεση άρση του ban.

Η κίνηση της φίμωσης των δημοσιογράφων έφερε άμεση αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τονίζει:

Η είδηση της αυθαίρετης καθαίρεσης δημοσιογράφων στο Twitter είναι ανησυχητική. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτεί το σεβασμό στην ελευθερία του Τύπου και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό δηλώνεται ρητά στο Media Freedom Act. Ο Elon Musk πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Και κυρώσεις, σύντομα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα Ηνωμένα Έθνη δηλώνοντας πως ενοχλήθηκαν πολύ από την αυθαίρετη καθαίρεση δημοσιογράφων στο Twitter, προειδοποιώντας την εταιρία πως θέτει ένα “επικίνδυνο προηγούμενο” σε μία εποχή που μεγαλώνουν οι απειλές εναντίον της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως.