Skype: Νέα ριζική ανανέωση για την εφαρμογή κλήσεων

Η Microsoft προσπαθεί να κερδίσει τους χρήστες
16 Δεκεμβρίου 2022 23:19
Skype: Νέα ριζική ανανέωση για την εφαρμογή κλήσεων

Παρόλο που το Teams της ίδιας της Microsoft, αλλά και εφαρμογές όπως το Zoom, έχουν κυριαρχήσει πλέον για τα online meetings και τις βίντεο κλήσεις, ο αμερικανικός κολοσσός συνεχίζει τις προσπάθειες και προέβη σε ένα νέο redesign του Skype, της κάποτε κυρίαρχης εφαρμογής κλήσεων.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Microsoft ανανέωσε ριζικά την εφαρμογή επικοινωνίας, τονίζοντας πως πλέον προσφέρει μια πιο φρέσκα και μοντέρνα εμπειρία, η οποία εξακολουθεί ταυτόχρονα οικεία. Μεταξύ άλλων το Skype διαθέτει πλέον μια νέα εμπειρία loading, διάφορες γωνιές του έχουν νέο εικαστικό, ενώ διαθέτει και καινούργια animated emoticons. Παράλληλα, έχουν προστεθεί νέες επιλογές χρωμάτων, οι οποίες υποστηρίζονται τόσο από το dark όσο και από το light theme.

Συγχρόνως, όπως τονίζει η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft και η εμπειρία των κλήσεων έχει βελτιωθεί. Πλέον το Skype μπορεί να φιλοξενήσει βίντεο κλήσεις για έως και 100 άτομα, με απεριόριστη διάρκεια κλήσης. Η εταιρία μάλιστα επισημαίνει πως παρασκηνιακά έχουν γίνει τεχνικές βελτιώσεις έτσι ώστε η απόδοση και η σταθερότητα οποιασδήποτε βίντεο κλήσης να είναι καλύτερη.

Τέλος, η μεγάλη αυτή ανανέωση φέρνει στο Skype και μια νέα καρτέλα. Το καινούριο ‘Today’ tab θα περιλαμβάνει άρθρα και ειδήσεις από έμπιστες πηγές από κάθε γωνιά του πλανήτη, που θα μπορείτε να διαβάσετε εντός της εφαρμογής, χωρίς κάποια συνδρομή ή χρέωση. Μάλιστα τα θέματα μπορούν να φιλτραριστούν για να ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας, ενώ υπάρχει και ένα UI που προβάλει τις ειδήσεις στη μορφή Stories που έχουν συνηθίσει πολλοί να βλέπουν από social media όπως το Instagram.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις αλλαγές μπορείτε να βρείτε στο επίσημο blog πατώντας εδώ.