Nvidia RTX 4060 Ti: Διέρρευσαν τα specs και μοιάζει ιδανική για μικρότερα PCs!

Στα φώτα της δημοσιότητας οι πρώτες πληροφορίες
14 Δεκεμβρίου 2022 19:24
Nvidia RTX 4060 Ti: Διέρρευσαν τα specs και μοιάζει ιδανική για μικρότερα PCs!

Όπως μεταφέρει το Tom’s Hardware, τα φώτα της δημοσιότητας είδαν μόλις οι πρώτες πληροφορίες για την RTX 4060 Ti της Nvidia και πιο συγκεκριμένα μάθαμε στοιχεία για τις τεχνικές της προδιαγραφές.

Αναλυτικότερα, έχουμε να κάνουμε με μια διαρροή από τον γνωστό leaker @Kopite7Kimi, ο οποίος στο παρελνθόν έχει αποκαλύψει διάφορες πληροφορίες για τα μοντέλα της RTX 4000 σειράς που αποδείχθηκαν αληθινές. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του, η RTX 4060 Ti θα είναι ιδανική για μικρότερες συνθέσεις, μιας και θα καταναλώνει αρκετά λιγότερο ρεύμα σε σχέση με τα μεγάλα της αδερφάκια, ενώ παράλληλα επισήμανε πως θα έχει πολύ κοντό PCB. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότατα θα δούμε αρκετές μικροσκοπικές παραλλαγές από τους διάφορους κατασκευαστές, ενδεχομένως κατάλληλες και για ITX συνθέσεις.

Περνώντας στις τεχνικές προδιαγραφές αυτές καθ΄ αυτές, ο leaker επισήμανε πως η  RTX 4060 Ti θα κάνει χρήση του AD106 graphics processor με 4352 CUDA cores ενεργοποιημένα. Όσον αφορά τη μνήμη, θα έχουμε 8GB GDDR6 τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιεί ένα 128-bit interface, έχοντας bandwidth 18 Gbps. Η κατανάλωση ενέργειας της κάρτα θα κυμαίνεται κοντά στα 220W, ένα νούμερο που πλέον φαντάζει μικρό αν αναλογιστούμε τα όσα έχουμε δει τελευταία στο χώρο.

Παραδόξως, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η RTX 4060 Ti θα εξακολουθεί να κάνει χρήση του 12VHPWR power connector, ο οποίος πιθανότατα ευθύνεται για τα πολυσυζητημένα περιστατικά με τις καμένες RTX 4090. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη σύνδεση μπορεί να παρέχει μέχρι και 600W ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε ίσως να δούμε μερικά μοντέλα με ακραίες overclocking δυνατότητες.