Το TikTok φέρνει τα πάνω κάτω και γυρνάει…οριζόντια!

Ξεκίνησε να δοκιμάζει το χαρακτηριστικό
14 Δεκεμβρίου 2022 18:29
Το TikTok φέρνει τα πάνω κάτω και γυρνάει…οριζόντια!

Ναι, παρόλο που το TikTok και η τεράστια επιτυχία του οδήγησαν το YouTube, το Instagram και σχεδόν κάθε social media εκεί έξω να υιοθετήσει τα κάθετα βίντεο, τώρα η πλατφόρμα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω και στρίβει…οριζόντια!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πασίγνωστη εφαρμογή ξεκίνησε να πειραματίζεται με ένα full-screen mode που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναπαράγουν βίντεο οριζόντια. Η επιλογή αυτή δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη ευρέως και αντιθέτως εμφανίζεται σε μια μερίδα τυχαία επιλεγμένων χρηστών παγκοσμίως, όταν βλέπουν τετράγωνα ή ορθογώνια αναλογίας βίντεο. Κανονικά αυτά θα είχαν μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, αν το κινητό ήταν οριζόντια.

Κάπως έτσι, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο YouTube. Το επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή να αρχίσει να επιτρέπει και βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας, αφού ήδη το όριο αυξήθηκε στις αρχές του 2022 και ανέρχεται πλέον στα 10 λεπτά. Συνολικά, φαίνεται πως το TikTok πειραματίζεται με την ιδέα φιλοξενίας μεγαλύτερης γκάμας περιεχομένου, παρά την κολοσσιαία επιτυχία των κάθετων βίντεο και μένει να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα screenshot του TechCrunch που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του full-screen mode.