Ο Elon Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Λόγω πτώσης των μετοχών της Tesla
14 Δεκεμβρίου 2022 11:30
Ο Elon Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Πριν μία εβδομάδα ο Elon Musk έχασε στιγμιαία τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, αυτή η αλλαγή όμως φαίνεται πως έρχεται να παγιωθεί αφού από χτες ο Musk έπεσε ξανά στη δεύτερη θέση, μετά από μία μεγάλη πτώση της αξίας των μετοχών της Tesla. Σύμφωνα με το Forbes, o CEO των πολυτελών ειδών του ομίλου LVMH, Bernard Arnault πέρασε στην πρώτη θέση.

Ο Musk διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών της Tesla με 14% και η αξία του υπολογίζεται σήμερα στα $178 δισεκατομμύρια, τη στιγμή που αυτή του Arnault έχει εκτοξευτεί στα $188 δις.

Οι μέτοχοι της Tesla επικρίνουν τον Musk πως το Twitter τον έχει αποσπάσει από την πορεία της Tesla με αποτέλεσμα την πτώση της αξίας της.

Ο Musk έχει γίνει από υπερ-ήρωας για τη μετοχή της Tesla, υπερ-κακός στα μάτια της Wall Street και η κατάσταση επιβαρύνεται με κάθε tweet του. Το τσίρκο του Twitter έπληξε το brand του Musk και επηρεάζει τη μετοχή της Tesla. Ο Musk είναι η Tesla και η Tesla είναι ο Musk. – Dan Ives, Wedbush Securities

Για την ιστορία, στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκονται ο Ινδός Gautam Adani του κατασκευαστικού τομέα στην τρίτη θέση με $135 δις και ο Jeff Bezos της Amazon στην τέταρτη θέση με $116 δις.