Artemis I: Η κάψουλα Orion επέστρεψε στη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από μία τέλεια αποστολή
12 Δεκεμβρίου 2022 09:17
Artemis I: Η κάψουλα Orion επέστρεψε στη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μη επανδρωμένη κάψουλα πληρώματος Orion επέστρεψε με επιτυχία στη Γη, μετά από ένα επιτυχημένο ταξίδι γύρω από τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής Artemis I. Η Orion προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό ωκεανό, ανοιχτά των ακτών της California, ολοκληρώνοντας με επιτυχία ένα ταξίδι 26 ημερών.

Αφού εισήλθε στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, χρησιμοποίησε την αντίστασή της για να "φρενάρει" πριν κατευθυνθεί ξανά προς το διάστημα, αποβάλλοντας κάποια θερμότητα στο διάστημα. Έτσι, η δεύτερη και τελική είσοδος της κάψουλας έγινε με μικρότερη ταχύτητα. Φανταστείτε το σαν μία πέτρα που κάνει γκελ στην επιφάνεια μιας λίμνης. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας σκάφος προορισμένο να μεταφέρει ανθρώπους, επιχειρεί τη συγκεκριμένη μανούβρα.

Τώρα η NASA θα ξεκινήσει να αξιολογεί όλα τα δεδομένα που συγκέντρωσε από αυτό το ταξίδι και θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή. Η Artemis II έχει προγραμματιστεί για το 2024 και θα περιλαμβάνει το ίδιο ταξίδι, αλλά αυτή τη φορά με αστροναύτες μέσα στην κάψουλα Orion. Το νωρίτερο που αναμένεται να πατήσει αστροναύτης το πόδι του στη Σελήνη, θα είναι το 2025.