Θα πουλούσατε τα δεδομένα σας για $2 το μήνα;

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα της Amazon για να συλλέξει δεδομένα
10 Δεκεμβρίου 2022 11:41
Θα πουλούσατε τα δεδομένα σας για $2 το μήνα;

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας είναι ένα από τα ύψιστης σημασίας ζητήματα στον τεχνολογικό κόσμο, όμως υπάρχει και η εμπορική του πλευρά. Η Amazon που διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα του κόσμου χρειάζεται τα δεδομένα των καταναλωτών για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και δίνει ανταμοιβή. 

Το νέο πρόγραμμα Ad Verification της Amazon θα πληρώνει τους συμμετέχοντες το ποσό των $2 δολαρίων το μήνα, εάν παραχωρήσουν στην Amazon το δικαίωμα να συγκεντρώνει τα δεδομένα τους που σχετίζονται με διαφημίσεις. Ουσιαστικά οι συμμετέχοντες θα επιτρέπουν στην Amazon να παρακολουθεί την κίνηση δεδομένων στα τηλέφωνά τους

Σύμφωνα με την Amazon, τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και για την παροχή μιας πιο εξατομικευμένης διαφημιστικής εμπειρίας για όλους τους πελάτες της. Οι πελάτες της Amazon που δεν έχουν προσκληθεί στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν σε μια λίστα αναμονής και ενδεχομένως να μπουν αργότερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amazon που μίλησε στο Insider.

Οι νέες ανταμοιβές από την Amazon αποτελούν μέρος του προγράμματος "Amazon Shopper Panel" της εταιρείας, "ένα πρόγραμμα με δυνατότητα επιλογής, αποκλειστικά με πρόσκληση, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίζουν μηνιαίες ανταμοιβές μοιράζοντας αποδείξεις από αγορές που πραγματοποιήθηκαν εκτός του Amazon.com, συμπληρώνοντας σύντομες έρευνες και ενεργοποιώντας την επαλήθευση διαφημίσεων για τις διαφημίσεις που βλέπουν από τη δική τους διαφήμιση της Amazon ή από τρίτες επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσω των διαφημίσεων Amazon Ads".